Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökfőzelék magos camemberttel

Sütőtökfőzelék magos camemberttel
Sütőtökfőzelék magos camemberttel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap azon tanakodtam, milyen jó főzeléket tudnék elkészíteni, ami már régen volt. Mivel volt otthon egy sütőtök, gondoltam, nem krémleves, hanem főzelék készül majd belőle, természetesen mindenféle sűrítés és habarás nélkül, liszt- és cukormentesen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bevállalósak süthetnek hozzá csirkemájat, isteni finom vele! Aki úgy érzi, tehet hozzá tejfölt vagy görög joghurtot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt felvágjuk, héját eltávolítjuk, és apróbb kockákra vágjuk, hogy minél hamarabb megpuhuljon. A burgonyákkal ugyanígy teszünk. A vöröshagymákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük a lenmagolajat, majd megfonnyasztjuk rajta a kockákra vágott vöröshagymát. Ezután a sütőtökkel és burgonyakockákkal nagyjából 10 percig együtt pároljuk. A keveréket ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Aki használ és szereti, tehet hozzá egy kis vega fűszerkeveréket is. Fűszerezés után felöntjük a párolt hozzávalókat éppen annyi vízzel, hogy ellepje a kockákat, és fedő alatt puhára főzzük őket.
  3. Amíg a hozzávalók puhulnak, elkészítjük a feltétünket. A diót megpucoljuk, majd napraforgómagokkal együtt teflonserpenyőbe tesszük őket zsiradék nélkül, és megpirítjuk őket. Mikor a magok maguktól pattognak, akkor lesz igazán kellemes az ízük. Ha ezzel végeztünk, kivesszük a teflonból a magokat, majd a felcsíkozott camembert sajtot mindkét oldalán megmelegítjük, vigyázva, hogy ne folyjanak túlzottan szét. Ezután megszórjuk az egyik oldalukat a magokkal, és félretesszük őket.
  4. Ha megpuhultak a főzelék hozzávalói, egy botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk őket. Ekkor adjuk hozzá ízlés szerint a szerecsendiót. A mennyiséggel vigyázzunk, könnyen elronthatja a túlzott fűszerezéssel az étel ízét. Jó alaposan megkeverjük a főzeléket, megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is van.
  5. Tálaláskor a főzelékre helyezzük a magos sajtot, majd megszórjuk még tányérunkat a pörkölt magokkal. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KisOrsoly

Mióta szakács: 2016.10.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
receptverseny: Danubius Hotels
kategória: főzelékek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves, camembertes főzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
sütőtök 1.5 kg
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 2 nagy db
lenmagolaj 5 ek
víz 1.5 l
camembert sajt 25 dkg
dió 2 marék
napraforgómag 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint