Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémes csigák

Sütőtökkrémes csigák
Sütőtökkrémes csigák
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan itt az ősz, ezért készítettem nektek ezt az újítást. Azok, akik kedvelik a sütőtököt, biztosan nem csalódnak majd ezekben az őszi csigákban.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat vízfürdő felett megolvasztjuk, és kissé kihűtjük.
  2. Amíg hűl, a lisztet, élesztőt, cukrot, sót és fahéjat elkeverjük egy keverőtálban.
  3. A tojást és a tejet a vajhoz adjuk, és felkeverjük.
  4. A folyékony alapanyagokból összeállított oldatot a lisztkeverékhez öntjük, összedolgozzuk, majd 10 percig gyúrjuk egy gyúródeszkán.
  5. Egy lisztezett tálba tesszük, frissen tartó fóliával letakarjuk, majd egy-másfél órára meleg helyre tesszük, hagyjuk kelni.
  6. Amíg kel, elkészítjük a krémet (lásd lejjebb).
  7. A tésztát kinyújtjuk körülbelül fél centiméteresre (ez majdnem beterít egy átlagos gyúródeszkát).

Krém

  1. A sütőtököt szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 45 perc alatt, ezután hagyjuk hűlni.
  2. A tököt pépesítjük, hozzáadjuk a porcukrot és a fűszereket, majd a kinyújtott tésztára simítjuk. Ha szeretnénk, hogy narancssárga színű csigákat kapjunk, a fűszereket ne tegyük a pürébe, mert elszínezi, szórjuk egyszerűen a kinyújtott tésztán lévő krémre.
  3. Feltekerjük a tésztát, majd csigaformákat vágunk belőle (körülbelül 24 darabot fogunk kapni), megkenjük tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben, olajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 220 fokon 15 percig.
  5. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral a kész csigákat. Frissen az igazi!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
109 recept

receptjellemzők

alkalom: Halloween, szüret
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Tökös csiga, sütőtökös csiga, tökkrémes csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
finomliszt 600 g
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
cukor 120 g
1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
vaj 85 g
tojás 2 db
tej 300 ml
napraforgó olaj 1 ek
sütőtök 500 g
porcukor 100 g
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
porcukor 20 g