Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves 10. -szalonnás, rozmaringos

Sütőtökkrémleves 10. -szalonnás, rozmaringos
Sütőtökkrémleves 10. -szalonnás, rozmaringos
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizonyára ez a pipilliárdadik sütőtök krémleves az interneten. Ennek ellenére érdemes kipróbálni. A pirított füstölt szalonna, a rozmaring és a szerecsendió kitűnő párosítás. Egy sósabb ízvilágú levest kapunk, (igazándiból nem is nagyon szeretem az édes leveseket, nálam a desszert legyen édes), ellentétben pl. egy narancsos sütőtök krémlevessel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott császárszalonnát olajon megpirítjuk.
  2. A hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, és egy csipet frissen reszelt szerecsendiót.
  3. Csontlével felengedjük, puhára főzzük.
  4. A rozmaringágat eltávolítjuk, a tököt turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, csontlével hígítjuk.
  5. Felforraljuk,  tejszínnel dúsítjuk, de a tűzhelyet elzárjuk. Ha kell, sózzuk.
  6. Sütőben pirított magvakkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 885
elküldve: 7
receptkönyvben: 181
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves sütőtökből, rozmaringos sütőtökkrémleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2010-11-17 15:42

:-DDD Gondolom, a főzésbe is csak úgy belejöttél! :-DDD
Hát én is "csak" ennyire szeretnék belejönni mindkettőbe! ;-)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-11-18 11:03

Igen, csak az már régen volt, nagyon régen, még 12-12 éves koromban (na akkor még nem jöttem belem, csak elkezdtem) Nekem is vannak azért sztorijaim, pl. amikor a kacsacombről leszedtem a zsírját....ehetetlenül száraz lett, anyám majdnem gutaütést kapott, persze azóta már csak nagyokat röhögünk rajta.

Fotózni amúgy nem egy nagy cucc, ha 1. van hozzá szemed, kreativitásod, (nyolvanezer féle kisbögréd, kiskanalad, kiskendőd, kistálad...:), 2. MEGFELELŐEK A FÉNYEK 3. és van egy jó géped, szigorúan állvánnyal. Most ezt nem nagyképűségből írom, de én így gondolom. Na most szerintem a szememmel nincs baj, csak nagyon sokszor, amit lelki szemeim előtt elképzelek, nem tudom kivitelezni :DDDD, másrészt a gépem is kompakt, nem tükörreflexes, több százezres obival, (állványom sincs) a fényviszonyokat meg inkább hagyjuk :)) Szóval küszködök.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-11-16 20:29

Kedves Juci!
Ez már a 102-dik a sorban, én meg lemaradtam a kerek 100-asról! Millió gratula neked ezért sok finomságért, a fotóid meg alapból a kedvenceim, egyszerűen gyönyörűek! :-)
Puszi: Éva

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-11-16 22:19

Köszönöööm! :-D Most úgy érzem magam, mintha kitüntettek volna! Tőled ez az is! :-) Puszi!

354
sütőtök 80 dkg
császárszalonna 10 dkg
habtejszín 2 dl
csontlé 0.8 l
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint