Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal

Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal
Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves színvilága a nyárutóra emlékeztet, erről kapta az Indián nyár elnevezést, összetevői pedig finoman átvezetnek bennünket a meleg nyárból a hűvös októberbe. A napsárga leves ránkmosolyog a tányérból, miközben a chili csípőssége átmelegít.

Kedves szomszédunk csodakonyhájában született ennek a levesnek az előzménye, tisztán répából, de hasonló fűszerezéssel. Arab receptgyűjteményének becses darabja, ezért merem én is az arab receptek közé sorolni.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Fenti mennyiségben elkészítve 1 dl levesben kb. 4 g szénhidrát van (összesen 3 liter levesünk lett).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés zöldet félreteszünk a díszítéshez, a többit az olajon megpároljuk.
  2. A sütőtököt és a répát kisebb darabokra aprítjuk, a hagymához tesszük, beledobjuk a leveskockát, felöntjük 2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kiskanálnyi őrölt korianderrel, ízlés szerint csípős paprikát is teszünk hozzá, és puhára főzzük.
  3. A levest homogénre pürésítjük botmixerrel, majd hozzákeverünk 2 dl tejszínt (vagy zabtejet, kókusztejet, ki mit szeret használni). Megkóstoljuk, és édesítjük (az édesítés mértéke sokban függ a tök és a répa minőségétől és ízlésünktől is).
  4. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük késhegynyi sóval, kevés cukorral és a bazsalikom apróra vágott darabkáival. Intenzívebb a bazsalikom íz, ha habbá verés előtt kicsit ázni hagyjuk a tejszínben a bazsalikomot.
  5. Közepesen melegen tálaljuk. Díszíthetjük pirított tökmaggal, tökmagolaj cseppekkel, az újhagyma zöld karikáival és a bazsalikomos habbal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 649
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: arab
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indián nyár, répás sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal, fűszeres sütőtökleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
sütőtök 50 dkg
sárgarépa 30 dkg
újhagyma 5 db
olívaolaj 0.5 dl
koriander 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
habtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
víz 2.5 l
habtejszín 1 dl
bazsalikom 1 csokor
1 késhegynyi
cukor 1 csipet
tökmagolaj 1 ek
tökmag 2 ek