Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves csillagánizzsal

Sütőtökkrémleves csillagánizzsal
Sütőtökkrémleves csillagánizzsal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaljuk tejszínnel, tökmagolajjal, pörkölt tökmaggal vagy reszelt parmezánnal. A recept a life-style.hu és saját osztrák gasztronómiai tapasztalataim alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg téli estéken egy pohár fehér borral isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a sütőtököt a vajon és olívaolajon 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a reszelt fokhagymát. További 5-6 percig pirítjuk.
  2. Ezután jöhet bele a bor, alaplé, chili, csillagánizs és a parmezán. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és nagy lángon addig főzzük, míg az alkohol kissé elpárolog.
  3. Ezután fedő alatt, alacsony lángon a sütőtököt puhára főzzük (10-20 perc).
  4. Amikor a sütőtök megpuhult, kivesszük a babérleveleket, csillagánizst és botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Ezután még szitán is átpasszírozzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higíthatjuk vízzel vagy húslevessel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 755
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezán sajtos sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves fehérborral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
sütőtök 1 kg
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
fehérbor 3 dl
csillagánizs 2 db
chili 1 csipet
parmezán sajt 20 g
alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint