Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves Fekete-erdei sonkával

Sütőtökkrémleves Fekete-erdei sonkával
Sütőtökkrémleves Fekete-erdei sonkával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak mert imádom...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon párolni kezdjük, hozzáadunk két szelet csíkokra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a curryt és a gyömbérport. Amikor a fűszerek illata felcsap, beletesszük a korábban megpucolt és felkockázott tököt, és burgonyát.
  2. Átforgatjuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a zöldséglével. Lefedjük, felforraljuk és addig főzzük, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak - az sem baj, ha a burgonya kicsit szétfő.
  3. Ezután botmixer segítségével összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, majd újra felforraljuk.
  4. Tálalásnál csíkokra vágott sonkával és sós, pirított tökmaggal díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 812
elküldve: 7
receptkönyvben: 249
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szalvi

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves, tejszínes sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves sonkával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2012-02-01 13:20

Hű, nagyon hasonlóan készítem én is ezt a krémlevest, csak sonkát nem raktam még bele soha. Tetszik! :) Ki fogom próbálni!

756
sütőtök 1 kg
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
feketeerdő sonka 10 dkg
curry por 2 kk
gyömbérpor 2 kávéskanál
zöldség alaplé 1.5 l
főzőtejszín 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmag 4 ek