Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves SüniSüti konyhájából

Sütőtökkrémleves SüniSüti konyhájából
Sütőtökkrémleves SüniSüti konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék sütőtökpürét használtam eképpen. Igazán ízletes krémleves lett.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha van otthon, piríthatunk hozzá tökmagot feltétnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük: A sütőt 240 fokra előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, és 4 részre vágjuk, a magokat kikaparjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a darabokat, és meglocsoljuk mindegyiket egy kevés olívaolajjal. 50-60 percig sütjük hőlégkeverés nélkül, akkor jó, ha a széleik egy kicsit már megégtek, mert akkor lesz jó édes, mivel karamellizálódik a cukortartalma. Mikor kihűltek, egy kanál segítségével elválasztjuk a húsát a héjától.
  2. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, meg a csirke alaplében - ami 1 ujjnyira ellepi - a babérlevéllel, kevés sóval és borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval együtt feltesszük főni.
  3. A hagymákat felkockázzuk, és először a lila, majd a fokhagymát is hozzáadva olívaolajon üvegesre pirítjuk őket.
  4. Mikor a hagyma már kész, jöhet rá a sütőtökpüré, és a főtt krumpli a főzőlevével együtt. Ha szükséges, még öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  5. Mikor rottyan egyet, a babérlevelek eltávolítása után összeturmixoljuk az egészet. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, de előtte hőkezeljük egy-két kanál meleg levessel. Melegen kínáljuk!
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 605
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes sütőtökkrémleves, hagymás sütőtökkrémleves, fűszeres sütőtökkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

456
sütőtök 1.5 kg
burgonya 3 közepes db
babérlevél 2 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 3 dl
főzőtejszín 200 ml
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
víz 5 dl