Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökleves húsgombóccal

Sütőtökleves húsgombóccal
Sütőtökleves húsgombóccal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Darált hússal töltött sütőtököt készítettem. A tökből kivájt darabokat fel akartam használni levesnek, de érdekesebbet akartam, mint egy sima sütőtökkrémleves. Gyorsan lecsíptem a húsból egy keveset húsgombócnak. Jó ötletnek bizonyult, nagyon finom lett.

hozzávalók / 2 adag

leves

húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a sütőtökdarabokat. Biztos voltam benne, hogy egy löttyintésnyi bor jót tesz neki, mielőtt felöntöttem egy fél liter vízzel. Beledobunk egy leveskockát (a holnapi marhahúsleves még nem készült el, különben abból mertem volna rá). Puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Miközben fő, elkészítjük a húsgombócnak valót. Késes aprítóba mehet a darált hús, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, fehér bors és a petrezselyem. Elég híg massza lett, de eleve így akartam.
  3. A levesbe két kiskanállal formás gombócokat szaggatunk, ezután még úgy kb. 10-15 percig főzzük.
  4. Kiszedjük a gombócokat a levesestálba, és a levet rászűrjük. Aki akarja, még cseppenthet rá kevés tökmagolajat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
242 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves sütőtökből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
sütőtök 20 dkg
fehérbor 2 ek
víz 5 dl
leveskocka 1 db
darált pulykahús 5 dkg
petrezselyem 2 ek
fehér bors 1 késhegynyi
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint