Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-csirkemelles fetuccine

Sütőtökös-csirkemelles fetuccine
Sütőtökös-csirkemelles fetuccine
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

November 13.-a délelőtt 10 óra, és a teraszon lévő hőmérő 17 Celsius fokot mutat.. El sem hiszem, egy szál pólóban flangálok. Süt a nap, csiriplenek a madarak, fényben úszik az egész lakás. Juhééé. Ha nem sütőtök lenne a tányéron, el sem hinném, hogy nem nyár van.
Ezt a csodálatos időt ezzel a színpompás tökös-csirkés-pármai sonkás fetuccinével "ünnepeltem" meg, pláne, hogy múlt héten kaptam Olaszországból egy doboz házi jellegű tésztát. Szerintem a minőségi tészta méltó társa lett ez a ragu, meg amúgy is imádom a sütőtököt, és még mindig nem tudok betelni vele. És végre felavattam  a múlt héten a lomi piacon vásárolt tányéromat és ezüst villámat is - ugyan ütött-kopott, de pont az a lényeg benne.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztavizet feltesszük főni, mire a tészta megfő, a ragu is elkészül.
  2.  A csirkemellet és a pármai sonkát egy ek olívaolajon megpirítjuk pár perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőtököt, és együtt pirítjuk további 3-4 percig, míg a húson és a tökön pörzsanyagok képződnek.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, és nagy lángon kiforraljuk. Kis lángon addig pároljuk, míg a sütőtök ehető puhaságú, al dente, de még nem főtt szét, ez szintén pár perc.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, a parmezánt, pár perc alatt besűrítjük, majd szűrőkanállal a serpenyőbe merjük a tésztát, és a raguval jól átforgatjuk (én a fotó kedvéért a ragut külön kanalaztam rá). Ha szükséges, a tészta főzőlevéből adunk még hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 894
elküldve: 15
receptkönyvben: 348
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökös csirkeragu, sütőtökös csirke olasz tésztával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajni67
Hajni67 Thu, 2012-10-18 21:28

Hát kedves Juci, ez bitang finom lett!!! A pármai sonkát baconnal helyettesítettem, mert az mindig van otthon és nagyon szeretjük. (Az élvezeti értékéből semmit sem vont le:)))
Köszönöm a receptet!!!!!

399
tészta 125 g
csirkemell filé 15 dkg
pármai sonka 10 dkg
olívaolaj 1 ek
sütőtök 15 dkg
habtejszín 1.5 dl
parmezán sajt 2 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint