Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-diós muffin

Sütőtökös-diós muffin
Sütőtökös-diós muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisebbik fiam épp a sütőtökkel ismerkedett, maradt és sajnáltam volna kidobni. Aztán homlokon csókolt a múzsa, és kitaláltam, hogy én bizony muffint csinálok belőle. Nagyon régóta használok egy muffin alapreceptet (amit itt találtam nosalty-n), és gondoltam ezt alakítom úgy, hogy jó legyen. :) A dió szembejött velem a konyhában, gondoltam akkor az is menjen bele. És mivel karácsonyi hangulatban vagyok, így került elő a mézessüti-fűszerkeverék is. Az eredmény egy nagyon puha és nagyon finom süti lett. A párom sem a sütőtökért, sem a dióért nem rajong, de még ő is ette, mint a kisangyal.  ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy igazi gyors bögrés süti. Igaz kicsit az aktuális hangulatom és alapanyagok áldozata lett az alaprecept, de az eredmény nagyon finom és az egész lakást betltötte az a finom fahéjas karácsonyi illat. :) A sütési időnél ajánlom figyelni a muffinokat, amikor már szép aranybarna színe van akkor szinte biztosan jó, de ha bizonytalanok vagyunk, akkor én tűpróbával szoktam ellenőrizni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőben előre megsütött sütőtököt botmixerrel leturmixoljuk (annyit, hogy egy bögrényi legyen).
  2. A tojást egy kicsit felverjük, és utána öntötjük hozzá a cukrot, amivel jó alaposan elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett mehet a többi nedves hozzávaló (tej, olaj, sütőtök).
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a sütőporos lisztet.
  4. A diót mozsárban durvára törjük. A dióból és a mézessütemény-fűszerkeverékből ízlés szerinti adagot keverjünk a tésztához.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük a muffinokat.


 

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 668
elküldve: 12
receptkönyvben: 131
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökös muffin dióval, diós-sütőtökös muffin

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorci0621
dorci0621 Fri, 2013-10-25 17:03

Szia, én is egyben készítettem el, "piteformában", a diót kihagytam, kevés tök maradt, így belement egy fél reszelt alma és csak grahamlisztből készült, nagyon finom lett! köszönöm a receptet, szerintem egy torta piskótájának is megállná a helyét!

Dorci

Evicza
Evicza Wed, 2013-09-25 21:58

Szia! Köszönöm a receptet. nagyon finom!!! Bár én mandulával sütöttem, és kevesebb cukorral! Isteni!!!

Pap Zsuzsanna
Pap Zsuzsanna Sat, 2012-10-27 18:25

Nagyon finom, mindenkinek ízlett. Nem muffin-formában sütöttem, hanem egyben, mint a piskótát.
A megmaradt sütőtökpürét (lefagyasztottam), később krémleves lesz.

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2012-10-09 22:04

Szia! Nagyon örülök, én is most készülök újra sütni, a tököt megvettem már, és újra lefotózom, hátha akkor még többen megkostólják, mert tényleg isteni. :)

heszende
heszende Wed, 2012-10-10 19:17

Ma is sütöttem egy kis változtatással:)
Ledaráltam a diót mert így szívesebben megeszi a lányom és fele-fele arányban fehér és teljes kiőrlésű lisztet használtam.De ma is isteni lett :)

822
finomliszt 2 bögre
cukor 1 bögre
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tej 1.25 dl
sütőtök 10 dkg
napraforgó olaj 1.25 dl
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
dió 1 marék