Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös gnocchi sajtmártással

Sütőtökös gnocchi sajtmártással
Sütőtökös gnocchi sajtmártással
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi elkészítése kissé pepecselős, de a végeredmény kárpótolt érte. A sajtmártással és a ropogósra sütött zsályalevéllel nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.
  2. A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
  3. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze), majd hűtsük ki egészen.
  4. Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval.
  5. Ezután adjuk hozzá a liszt felét és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon).
  6. Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel).
  7. Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t, és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.
  8. A sajtmártáshoz a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást (nem szabad megpirítani a lisztet!!!).
  9. Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára.
  10. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk).
  11. Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökgnocchi, zsályás-sajtmártásos tökgnocchi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

András70
András70 Thu, 2018-02-01 11:44

Nem is az étellel hanem a megnevezéssel lenne gondom! Miért éppen gnocchi, ha van neki tisztességes MAGYAR neve is. Sok fiatal már nem tudja mi is az a krumplis nudli! Pedig ugyan ez, csak nem flancos névvel van ellátva! Nem sokkal szebb lenne mindent a saját nevén nevezni, ha máskor mennyire magyarkodunk?
Javasolnám és akár indítványoznám is, hogy kezdjünk bele a magyar nevek alkalmazásába! Ne hagyjuk veszendőbe menni ezeket a fogalmakat semmitmondó, flancos idegen dolgokért! Vagy úgy talán jobb az íze? Bizonyára nem. Üdvözlettel András.

923
sütőtök 15 dkg
burgonya 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
zsálya 1 csokor
vaj 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
vaj 3 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet