Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös gnocchi zsályával

Sütőtökös gnocchi zsályával
Sütőtökös gnocchi zsályával
43 perc / előkészület: 35 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Engem is beszippantott a sütőtökszezon. Imádom!
Jobb helye nem is lehetne a maradék sült töknek...

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A zsályás vajhoz

  • 0.5 csokor zsálya (levél)
  • 7.5 dkg vaj
  • bors ízlés szerint (frissen tört)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból összegyúrjuk a gnocchitésztát. (A lisztet fokozatosan adagoljuk, mert a burgonyánk lisztességétől függően lehet, hogy  több vagy kevesebb kell belőle.)
  2. Több részletben kb. 1-1,5 cm átmérőjű hengereket sodrunk lisztezett felületen a gnocchitésztából, amiket kb. 2 cm-es darabokra vágunk.
  3. Villa hátulján, enyhén rányomva, áthengergetjük mindegyik gnocchit és bős sós vízben kifőzzük.
  4. Serpenyőben vajat hevítünk, beledobjuk a zsályaleveleket, ropogósra sütjük és kiszedjük. Ezzel kész is zsályachips.
  5. A kifőtt gnocchikat átforgatjuk a zsályás vajon, tányérokra szedjük, megszórjuk zsályachips-szel, meghintjük frissen tört fekete borssal és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 38 228
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 105
elkészítve: 55/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi sütőtökös gnocchi zsályás vajon

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Wed, 2017-11-08 14:43

Sajnos nem volt időm megvárni, míg az összetört főtt krumpli és sütőtök kihűl, ezért bevállaltam a ragacsosabb tésztát és nokedlit szaggattam belőle. Oké, nem olyan csinos :D, de tökéletes volt így is. Én tejfölt, sajtot, bazsalikompestot melegítettem össze, és ezzel a szósszal öntöttem nyakon. Elképesztően finom!

dadimami
dadimami Fri, 2015-12-18 00:46

Miután nem egy hozzászóló említi, hogy ragadt a tészta, - és van köztük kezdő is - ezért szeretném segítségképpen megemlíteni, hogy a krumplit és a tököt is forrón a legkönnyebb áttörni, (a tök lehet főtt, vagy sült) viszont feltétlenül ki kell hűteni a tészta készítés előtt, mert ha melegen dolgozunk vele, valóban nagyon ragad, több lisztet vesz fel és ennélfogva keményebb lesz.
A recept szerinti krumpli+sütőtök és a liszt aránya megegyezik a nálam beválttal, tehát az nem indokolja, hogy ragadjon, ezért gyanítom, hogy nem teljesen kihűlt hozzávaló a ragadás oka.

Starflower
Starflower Fri, 2014-12-12 23:07

Kedves Petra!
Olvasva a fenti, vagy lenti hozzászólásokat, a kérdésem az lenne, hogy a sütőtök pürét megsütve adod a főtt krumplihoz, vagy aprítógépben, nyersen pürésíted és aztán gyúrod össze a hozzávalókkal? Szerintem, másoknál lehet hogy azért vett fel sok lisztet a "massza", mert a sült tököt, és nem a nyerset gyúrták a tésztába.
Köszönöm, Csilla

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Sat, 2011-11-12 19:19

Petra, ez tényleg nagyon finom! Bár nekem is nagyon lágy lett a tészta, szóval rengeteg lisztet vett fel, de sebaj! Én egy kis pirított bacon kockával és fetasajtos tejszínes szósszal tálaltam ma ebédre egy kis bazsalikommal. Háááát, mennyei volt! Köszi az ötletet!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2012-10-29 21:06

igen én is megcsináltam ma.Ezek a problémák nálam is felmerültek.Sajt nélkül,bacon nélkül elég semleges lenne.De ezekkel végül felséges vacsi lett:)))

z1
z1 / z1 Fri, 2010-12-31 10:11

Na ezért jöttem ide, erre az oldalra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyi, de annyi új impulzust kapok, hogy az szinte hihetetlen.
Megújulok, feltöltődök, továbbgondolom a receptben, receptekben rejlő lehetőségeket.
Ezt én ( a vaddisznó ) is elkészítem, csak egy kicsit másképp.
Már itt van a fejemben.
Még nincs vége a tökszezonnak!!!!!!!!!!!!
Köszi Petra!
Z.

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2010-11-17 20:28

A sütőtök is oké,a gnocchi is,akkor csak el kell készítenem.Biztosan ízleni fog.Köszönöm a receptet! anyamaci

kelcsike
kelcsike Mon, 2010-11-08 23:07

Nekem is több lisztet igényelt a tészta, különben lehetetlen lett volna kinyújtani. Sajna a sütőtök így csak enyhén érződött. Sült bacon kocka és reszelt gran padano került a tetejére.

csillatanko@yahoo.com
csillatanko@yahoo.com Wed, 2010-11-03 12:36

sziasztok, néhány napja elkészítettem a sütötökös gnocchi receptet... kezdö háziasszony vagyok, és szivesen improvizálok... szóval mivel nincs krumplitöröm, leturmixoltam a tököt, meg a krumplit, talán emiatt lett a tésztám olyan lágy, hogy még nagyon sok lisztet kellett gyurnom bele, és eltünt a tök... a zsályát viszont frissen darabokra vágva tettem bele... az utána improvizált paradicsomos cukkinis szószba. tulajdonképpen végül finom lett, csak nem tökös gyocchi :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-31 15:48

Ez ízorgia és színorgia egyben!!.Imádnivaló,fantasztikus,király!Ebben a sorrendben közölték a gyerekeim, a velem egybehangzó véleményüket, és azt is, hogy akkor ezt ugye megcsinálod???Annyi kanadai tök van, úgyhogy leskelődök, hol találok fincsi recepteket-ötleteket.NA, EZ AZ!!!Köszi,mentve.Szép napot, és gratula a sok receptedhez!!!!További jó ötletelést a következő ötszázhoz!Éva-Anyóca :-)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-10-29 15:21

Nagyon szeretem én is a sütőtököt, mindenféle formában, levestől kezdve Kiki diós sütőtökös koszorújáig, ami szept. 25. óta az egész család kedvence lett. Most ezt is benevezem, biztos sikere lesz! Gratulálok mind az 500 recepthez!

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Fri, 2010-10-29 11:14

Kedves Petra, szabad megkérdeznem, hogy "ketten vagy" még? Vagy bővült már a család a kis jövevénnyel? :)
szAlma

bokine
bokine / bokine Fri, 2010-10-29 11:09

Na erre vártam, az 500-dik recepted. GRATULA!!!
Mond Petra, nálatok megmarad a sütőtök??? Nálunk ilyen még nem történt, pedig csak én szeretem. :-D
Köszönöm a receptet. Bokros Erika

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-29 11:06

Ó jaj...szaladok sötőtökért... :-D
És az 500. recept! Gratulálok!

556
sütőtök 30 dkg
burgonya 30 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
zsálya 0.5 csokor
vaj 7.5 dkg
bors 0 ízlés szerint