Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-hagymás csirkemáj

Sütőtökös-hagymás csirkemáj
Sütőtökös-hagymás csirkemáj
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemájat csak akkor készítek, amikor igazán megkívánom. Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy könnyed, egyszerűen elkészíthető ízesítést adni a csirkemájnak. Amikor megpillantottam a sütőtököt, már egyértelmű volt, hogy a máj sütőtökkel fog sülni (illetve párolódni). Azért kapott egy kis szalonnás, hagymás alapot, kakukkfüves ízesítést és egy kis fehérboros locsolást. A kissé kesernyés ízű csirkemájhoz jól passzolt az édeskés, krémes sütőtök.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretet nem is ajánlanék hozzá, csak egy kis pirítóst (lehetőleg barna kenyérből), hogy tudjon érvényesülni a puha csirkemáj (ne süssük keményre, inkább pároljuk) a fehérboros-sütőtökös-hagymás társaival.
Meleg előételként is el tudom képzelni.
Akinek van hozzá kedve, próbálja ki! Kacsa- vagy libamájjal is igen kiváló lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. A sütőtök héját levágjuk, és 2x2 cm-es kockákra szeleteljük, majd a hagymához adjuk.
  3. Fedő alatt közepes lángon 3-4 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fehérbort.
  4. További 6-7 percet pároljuk, majd hozzáadjuk az egész csirkemájakat, és fedő alatt tovább pároljuk kb. 10 percig. Az utolsó 3-4 percben levesszük az edényről a fedőt, hogy ha túl sok a lé el tudjon párologni. (A májat úgy készítsük el, hogy inkább puha legyen, de belül már ne legyen véres.)
  5. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemáj sütőtökkel párolva, sütőtökös csirkemáj fehérborban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
csirkemáj 30 dkg
sütőtök 20 dkg
vaj 4 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
kakukkfű 1 tk
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint