Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-kecskesajtos pirítós

Sütőtökös-kecskesajtos pirítós
Sütőtökös-kecskesajtos pirítós
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloween-i bulira halloween-i menü dukál. Csajbulit rendeztünk barátnőmékkel, és kitaláltuk, hogy "tökös" ételsort fogunk készíteni, tehát minden fogásban a tök lesz a fő- vagy mellékszereplő. :) Bármennyire is soknak tűnik így egyszerre a tök, de mivel minden fogásban más volt az elkészítése, így abszolút nem volt túlzás.

A menü pedig így hangzik:

- Sütőtökös- kecskesajtos pirítós

- Rozé kacsamell citromos- sütőtökös rizottóval

- Mascarponés-sütőtökös mini cupcake-ek

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt kettévágjuk, és a magjait eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre ráterítjük az apróra vágott tököt. Rálocsoljuk az olívaolajat, fűszerezünk sóval, borssal, paprikakrémmel és a fahéjjal. Az egészet jól elkeverjük, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  3. Amíg a tök sül, a chorizo kolbászt nagyon kis darabokra aprítjuk, a lila hagymát szintén.
  4. A kolbászt a hagymával együtt megsütjük egy serpenyőben, és amikor jól megsült a tök, akkor az egészet alaposan összekeverjük.
  5. A kenyeret (lehet fehér, magos, teljes kiőrlésű) szeletekre vágjuk, és betesszük őket a sütőbe, amíg a teteje szép barnás színt nem kap. :)
  6. A legvégén minden egyes kenyérre helyezünk egy-egy szelet kecskesajtot, amire ráhalmozzuk a chorizós-tökös egyveleget. A kenyerek tetejét meglocsoljuk mézzel, majd rukkolát halmozunk rájuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös bruschetta, kecskesajtos-tökös szendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

889
sütőtök 500 g
olívaolaj 4 ek
chorizo 200 g
lila hagyma 2 nagy db
kecskesajt 200 g
kenyér 8 szelet
akácméz 2 ek
rukkola 200 g
1 teáskanál
csípős paprikakrém 2 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál