Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-kecskesajtos quinoasaláta

Sütőtökös-kecskesajtos quinoasaláta
Sütőtökös-kecskesajtos quinoasaláta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quinoa, más néven rizsparéj egy igazi "superfood" (azokat az alapanyagokat nevezték el superfoodoknak, amikben rengeteg tápanyag, vitamin található). Fogyókúrázóknak és diétázónak is ajánlott. Igazán sokoldalú, gluténmentes és könnyen elkészíthető magféle. Gyakran használom, szinte minden alapanyaggal passzol, most egy harmonikus őszi salátát készítettem, ami önmagában is elég tartalmas, de köretnek is kiváló. 

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: A fűszereket egy tálban összekeverjük, hozzányomjuk a fokhagymát, a sütőtököt apró kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és az olívaolajat, összeforgatjuk. Sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy kissé karamellizálódjon.
  2. A quinoat olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevesebb, mint kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és készre pároljuk.
  3. A lila hagymákat vékony cikkekre vágjuk, és sóval, borssal, olívaolajjal sütőben szintén megsütjük szép barnára. A pekándiót száraz serpenyőben megpirítjuk.
  4. Elkészítjük az öntetet: a mustárt, olívaolajat, almaecetet és az agavét alaposan összekeverjük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel és korianderrel ízesítjük még pluszban.
  5. Az öntet elkészítése után összeállítjuk a salátánkat, egy nagy tálba halmozunk mindent a quinoat, spenótot, vörösáfonyát, pekándiót, sütőtököt és a sült hagymát. Nyakon öntjük az öntettel, és alaposan összeforgatjuk, majd kicsit hagyjuk állni. Kecskesajtot morzsolunk rá, megszórjuk egy kis maradék pekándióval és petrezselyemmel. Harmonikus őszi saláta, tartalmas önmagában, de köretnek is kiváló.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 471
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
78 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vegyes saláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
quinoa 300 g
lila hagyma 2 közepes db
sütőtök 500 g
rozmaring 2 szál
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 50 ml
spenót 80 g
pekándió 30 g
aszalt gyümölcsök 30 g
kecskesajt 80 g
olívaolaj 50 ml
almaecet 1 ek
mustár 1 teáskanál
agávé szirup 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
koriander 2 ek