Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös palacsinta

Sütőtökös palacsinta
Sütőtökös palacsinta
17 perc / előkészület: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi receptújságban találtam rá. Milyen jó, hogy időnként átnézem a receptes polcomat. Idén sok sütőtököm termett, vadászom a sütőtökös recepteket. Ennek nagy sikere lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept persze cukorral készült, de én édesítőszerrel helyettesítettem. Rumos baracklekvárral javasolt tálalni. Persze finom, de elvész mellette a sütőtök íze. Ráadásul újabb szénhidrátmennyiség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük, ha kihűlt, kikapargatjuk. Lemérve 10 dkg-t használjunk fel belőle.
  2. A sütőtökpüréből, lisztből, tojásból, tejből a sóval és az édesítőszerrel csomómentes tésztát keverünk. Én a merülő mixert szoktam hozzá használni. Sűrű tésztát kapunk. Palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk szódavízzel.
  3. Belekeverjük az olajat.
  4. Megkóstoljuk, elég édes-e. Ízlés szerint még tehetünk bele édesítőszert.
  5. Szokásos módon palacsintát sütünk. Ebből az adagból 12-15 db lesz, a palacsintasütő méretétől függően.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 246
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta sütőtökkel, sütőtökpürés palacsinták

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
kanadai sütőtök 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 2 dl
édesítőszer 20 g
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 ek
szódavíz 3 dl
1 csipet