Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös réteges kalács

Sütőtökös réteges kalács
Sütőtökös réteges kalács
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertemben termett nagy mennyiségű sütőtök felhasználásához kerestem/alkottam új recepteket. :)

hozzávalók / 4 adag

Krém

  • 20 dkg sütőtök (2 dl püré, sütőtököt kockára vágva, kevés vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, és összeturmixoljuk)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj (1 tk fahéj helyett sütőtökpite fűszer az igazi)

Tészta

ajánlat

Ha van rá lehetőség, érdemes villanysütőben keleszteni, így gyorsabban megkel.

Tálalás előtt a tetejét meg lehet kenni, tejszínnel elkevert fahéjjal.

Sütőtökpite fűszerkeverék: 4 ek. fahéj, 4 tk. gyömbérpor, 2 tk. szegfűbors, 2 tk. szerecsendió. A hozzávalókat egy kis üvegbe tesszük, majd összekeverjük. Sokáig eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. Keverjük össze a sütőtökpürét a cukor felével, vaníliacukorral, tojással és sütőtökpite fűszerrel (ha nincs, egy tk fahéj). Tegyük félre.
  2. A cukor másik felét keverjük össze egy kis tálban a fahéjjal.

Tészta

  1. A lisztbe keverjük bele az élesztőt, a késhegynyi sót, tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól dagasszuk össze. Ha összeállt a tészta, tegyük bele az olvasztott vajat, és azzal újból dagasszuk össze, amíg szép sima tésztát kapunk. Tegyük félre, hogy megkeljen. Ekkor újból dagasszuk meg, és hagyjuk újból kelni.
  2. Miután újból megkelt, formázzunk belőle egy rudat, és szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra.
  3. A szeleteket forgassuk meg a porcukros-fahéjas keverékben.
  4. Egy püspökkenyér-formát vajazzunk ki.
  5. A fahéjas-porcukros szeleteket kenjük meg a sütőtökpürével, és sorban, szorosan tegyük egymás mellé a formába. Én három-négy szeletet kentem meg a krémmel, és úgy tettem a formába, nem egyesével. Érdemes a forma egyik végét megemelni, hogy ne csússzanak szét a szeletek, amíg az egész forma ki nem lesz töltve.
  6. Tegyük sütőbe, és addig süssük még szép barna színe lesz. Egy igazi foszlós tészta lesz, a szeleteket egymásról le lehet „fosztani”.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 890
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Icus75

Mióta szakács: 2016.10.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

foszlós kalács, sütőtökös kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

787
sütőtök 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 2 teáskanál
finomliszt 50 dkg
cukor 2 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 csipet
instant élesztő 1 tasak
tej 2.5 dl
vaj 5 dkg