Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-sonkás házi metélt bazsalikommal

Sütőtökös-sonkás házi metélt bazsalikommal
Sütőtökös-sonkás házi metélt bazsalikommal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a tésztaféléket, főleg, ha itthon készül. A házi tésztának nincs párja. Igaz, hogy időigényesebb és dolgozni kell vele, de a végeredmény megéri a fáradozást. A mártás viszont pillanatok alatt elkészül, és a friss hozzávalóknak köszönhetően egészséges. Természetesen elkészíthető egy csomag bolti széles metéltből is.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A házi metélthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat.
  2. A gépet beindítjuk, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja. Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, megformázzuk, majd fóliába tesszük és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.
  3. Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva, metélt készítő fejjel felvágjuk, majd meglisztezzük és hagyjuk szikkadni, míg a mártást elkészítjük. (Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.)
  4. A mártáshoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát,kissé pirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózzuk, meghintjük frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot.
  5. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adunk hozzá, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. 
  6. A tésztát 4-5 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük (nem kell leöblíteni), majd kevés kacsazsírt teszünk rá és összekeverjük. Tálaláskor a szószt rátesszük a tésztára, és meghintjük aprított, friss bazsalikommal.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 871
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökös-sonkás tészta, sonkás-sajtos metélt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-12-27 17:31

Kedves babuci1972! A kápia paprika egy parika fajta, olyan mint a kaliforniai paprika, vagy mint a magyar pritamin, (csak ezt egyre ritkábban lehet látni a piacokon) ez hazai fajta. Édes, vastaghúsú, ízletes paprika.

610
sonka 20 dkg
sajt 6 dkg
sütőtök 15 dkg
kápia paprika 1 db
újhagyma 4 db
főzőtejszín 2 dl
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
rétesliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db