Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel

Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel
Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz beköszöntével ez az egyik kedvenc gyors sütink maradék sütőtökből.
Ha nincs maradék, héjától megszabadított, felkockázott, párolt sütőtökkel is működik, jól lecsepegtetve.... de soha nem lesz olyan finom, mint a karamellesre sült tökkel :)

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a narancs héjával. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a joghurtot, az olajat és a narancslevet, majd jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a kihűlt, pépes sütőtököt.
  2. Sütőpapapírral kibélelt piteformába öntjük. Előmelegített 180 C-os sütőben sütjük 20-25 percet.

Tálalás

  1. Ha kihűlt a süti, felverjük a tejszínt, belekeverjük a joghurtot, és rákenjük a tetejére. Fahéjjal jól megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 9 335
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
receptverseny: Danubius Hotels
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös lepény, tejszínes tökpite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
tojás 3 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
rétesliszt 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
joghurt 125 g
sütőtök 15 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
sütőpor 1 csomag
joghurt 125 g
habtejszín 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint