Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta

Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindkettőt szeretjük, így a bukta és a sütőtök házasságából született meg ez a fincsi sütike. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi süteménybe belecsempészhető és ilyen jól feldobható vele a hagyományos recept.

18 db bukta lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben 1 ek cukorral.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a sütőben megsütött sütőtököt, aminek a héját előzőleg eltávolítottuk.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot és belecsorgatjuk a mézet, majd alaposan átforgatjuk.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk. Négy egyenlő széles csíkra vágjuk, a csíkokból pedig téglalap alakú darabokat.
  7. A túrókrémet egyenlően halmozzuk a tésztalapokra.
  8. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét. A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
  9. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  10. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  12. Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös túróval töltött bukta, túrós bukta sütőtökkel megbolondítva, mézes túrókrémmel töltött bukta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 6 ek
tej 2.5 dl
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 7 dkg
1 csipet
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőtök 20 dkg
méz 1 ek
fahéj 1 kk
margarin 8 dkg
tej 0.5 dl