Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös "whoopie pie"

Sütőtökös "whoopie pie"
Sütőtökös "whoopie pie"
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a fantasztikus receptre itt akadtam:www.kiskukta.hu .Pont volt egy fél sült sütőtököm, így nem sokat gondolkodtam, hogy 
kipróbáljam-e vagy sem. Mit mondjak, egyáltalán nem bántam meg, hogy megsütöttem. Óriási sikerem volt vele, főleg a kisfiamnál, de a férjem munkahelyén is többen elkérték a receptet. Aki szereti a különleges ízélményeket feltétlenül próbálja ki!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kiváló étek tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban először a tésztához a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is, és nem utolsósorban a pépesített sült tököt.
  2. Egy zacskóba töltjük a masszát, a  sarkán kis lyukat vágunk, és belülről kifelé indulva kb. 5 cm átmérőjű csigákat nyomunk sütőpapírrral bélelt tepsire.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, majd készre sütjülk.
  4.  A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük.
  5. Miután kihűltek a kis whoopiek, összeragasztjuk őket az elkészített krémmel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 174
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös whoopie, sütőtökös töltött süti, ragasztott krémes korongok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Fri, 2013-11-08 23:05

Most sültek ki a tallérocskák. Nagyon kellemes állagú, viszont túlságosan édes lett. Gondolom ebben közrejátszott, hogy a tök is édesebb volt az átlagosnál. A krémet szerencsére még nem kevertem ki, abba nagyon kis cukrot fogok tenni. Legközelebb erre jobban fogok vigyázni, mert biztosan lesz még legközelebb :-). Köszönöm!

djulcsi
djulcsi Mon, 2013-10-28 16:13

Finom! Még a kedvére volt annak is, aki nem rajongója a sütőtöknek. :-)
Köszi a receptet!

1570
finomliszt 360 g
fahéj 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1 tk
gyömbér 1 tk
0.5 tk
szerecsendió 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.25 teáskanál
nádcukor 360 g
napraforgó olaj 2 dl
sütőtök 50 dkg
tojás 2 db
vaníliaaroma 5 ml
krémsajt 250 g
vaj 110 g
porcukor 90 g