Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökpüré zsályával

Sütőtökpüré zsályával
Sütőtökpüré zsályával
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz van, a sütőtök szinte kínálja magát. A neten barangolva akadt meg a szemem ezen a recepten, nagyon kíváncsi lettem rá, ezért elkészítettem.
Baconbe göngyölt csirkemellhez kínáltam, a hatás nem maradt el, mindenkinél sikert aratott.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kanállal eltávolítjuk a magokat, majd a húsát kis darabokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük az apróra vágott zsályát, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk.
  4. Botmixerrel vagy villával pürésítjük.
  5. Köretként húsok mellé kínálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 525
elküldve: 2
receptkönyvben: 296
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsályás sütőtökpüré

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aurélia
Aurélia / Aurélia Mon, 2013-12-09 11:05

Kedves Oli szakács!

Lehet, hogy zsályával elkészítve is nagyon finom, de az ÉTELFOTÓ-n rozmaring ágacska van.
Nos akkor ki készítette? És ki fotózta? És mit is?
Ajánlom figyelmedbe és mindenkiébe, hogy milyen is a zsálya: http://www.nosalty.hu/alapanyag/zsalya
Én úgy tudom, hogy díszítésnek a jellemző fűszert jó odailleszteni, hogy ne gondoljunk másra. Ebben a receptben pedig egyetlen fűszer van a leírás szerint, az pedig nem rozmaring.
Üdvözlettel: Aurélia

Oli
Oli / Oli Tue, 2013-12-10 01:12

Kedves Aurelia,
Valoban, nagyon jol latod, a foton egy friss rozmaring agacska uldogel. A sutotokpureben pedig zsalya van. A szakacs es egyben fotos /en/ pedig el a muveszi szabadsaghoz valo jogaval. ;-)
Udvozlettel: Oli

Aurélia
Aurélia / Aurélia Tue, 2013-12-10 10:11

Kedves Oli!
Nem volt szándékomban elorozni tőled a művészi szabadságjogokat!
Hogy mit szándékoztam közölni veled, azt az előző hozzászólásomban leírtam, se többet, se kevesebbet. A hozzászólás joga is mindenkit megillet.
Egyébként pedig mindenkinek szíve-joga, hogy mit fotóz, és hogyan.
Ezeken az oldalakon meg főleg. Semmi se kötelező, de még csak nem is ajánlott.
Az adventi várakozásban valószínűleg ez senkit nem zavar. :-D
Szívélyes üdvözlettel: Aurélia

153
sonkatök 0.5 kg
zsálya 1 ek
0 ízlés szerint
habtejszín 40 ml