Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőzacskóban párolt spárga

Sütőzacskóban párolt spárga
Sütőzacskóban párolt spárga
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zacskóba visszamaradt spárgalevet, felhasználhatjuk egy finom spárgaleveshez. A víznek egy részét helyettesíthetjük  fehér száraz borral.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk.
  2. A spárgát a zacskóba tesszük, hozzáadjuk a vizet és többi hozzávalót. A zacskó száját a zárószalag segítségével jól összehúzzuk. Egy tepsibe rakjuk, majd egy tűvel a tetején 3-4-szer megszurkáljuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és pároljuk.
  4. Kivesszük a sütőből, a zacskót egy késsel óvatosan felvágjuk, a spárgát kiszedjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 410
elküldve: 2
receptkönyvben: 173
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben párolt spárga, citromos spárga, borban párolt spárga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Wed, 2012-05-30 14:54

Ez szerintem is takarékos módszer, remélhetőleg nem megy ki a főző vízbe a lényeg.
Csak saccolom, hogy 20 perc elég lehet neki.De én is várom a választ:)

Föfi Kata
Föfi Kata Wed, 2012-05-16 17:28

Kedves Glaser! Mennyi ideig kell párolni? Tetszik ez az elkészítési mód, mert nem kell annyi víz hozzá.

96
fehér spárga 500 g
víz 100 ml
1 tk
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek
citromlé 1 ek