Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával

Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával
Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek saját magam kísérletezni az ízekkel. Sikeresen összehoztam a klasszikus ízt egy kicsi újjal. :)

hozzávalók / 4 adag

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkecomb

  1. A csirkecombot a fűszersóval befűszerezzük, a bőre alatt is!
  2. A fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd a combok bőre alá elszórjuk.
  3. Ezután húsunk mehet a sütőzacskóba.

Burgonya

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felvágjuk.
  2. A combok mellé betesszük a zacskóba, enyhén meghintjük a csirke fűszersóval.
  3. A hagymát megpucoljuk, durva darabokra vágjuk, az almát szintén megtisztítjuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felaprítjuk, és mehetnek a húsos krumplihoz.
  4. Ezután lezárjuk a zacskót, kiszurkáljuk itt-ott villa segítségével, tepsibe helyezzük, és ZSIRADÉK NÉLKÜL finom, omlósra sütjük.
  5. Kb. fél óra elteltével, mikor látjuk, hogy megpárolódott, óvatosan kivágjuk a zacskót, és a tartalmát a tepsibe öntjük, pár percig még visszatesszük ételünket pirulni, majd ha kész, tálaljuk.

Kovászos uborka

  1. A befőttes üveg aljára kettévágott zsemlét helyezünk, rá a kapor felét, borsot ízlés szerint, majd a megmosott félig kettévágott uborkánkat a vágással lefelé belehelyezzük.
  2. A tetejére jöhet a kapor másik fele, a zsemle, majd felöntjük annyi meleg (nem forrásban lévő) sós vízzel (annyi só kell bele, hogy mikor megkóstoljuk, jól lehessen érezni) amennyi el nem lepi.
  3. Kistányérral, kupakkal lefedjük, majd kitesszük olyan helyre, ahol éri a Nap. (Ablak, udvar.)
  4. Időtől is függ, de általában 3-4 napig forrni hagyjuk. A kész uborkát leszűrjük, és a levével együtt lehűtjük. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 45 268
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi

Mióta szakács: 2013.08.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke kovászos uborkával, tepsis csirke almás krumplival, fokhagymás csirke uborkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
csirkecomb 4 db
fokhagyma 3 gerezd
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
tv paprika 2 közepes db
alma 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
apró uborka 1 kg
zsemle 2 db
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.8 dl