Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb galuska

Sváb galuska
Sváb galuska
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam meg. Ilyen finomságokért szeretek kutakodni.

hozzávalók / 4 adag

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Raguhoz

  1. Olajon kicsit megfonnyasztjuk a cikkekre szeletelt hagymát, rátesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor egy kicsit sült a saját levében, rátesszük a darált húst, és felöntjük vízzel.

Galuskához

  1. Lisztet, tojást, vizet sóval jól kikeverjük, és forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  2. Amikor feljött a kiszaggatott galuska víz tetejére, leszűrjük, és a raguval összekeverjük.
  3. Olajjal kikent tepsibe öntjük.

Tetejére

  1. Tetejét kikevert tejföllel megkenjük, és 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 258
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

galuska húsos feltéttel, húsos galuska, galuska hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yeti0616
yeti0616 Wed, 2017-09-13 20:00

Nem értem, a nyers darálthúst belekeverjük a félkész lecsóalapba, és felüntjük vízzel, de nem főzzük tovább? vagy nem főzzük el a vizet róla? meddig kell főzni? mert gondolom előmelegített sütőben már csak összesül a a galuskával, nem akkor sül készre a hús vagy igen? :S kell az infó, mert ,,mi van a hűtődben" segítségével találtam a receptet! ;) :D

750
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 4 közepes db
paradicsom 3 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
víz 2 dl
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
víz 4 dl
2 kávéskanál
tejföl 2 dl