Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb hagymás lepény

Sváb hagymás lepény
Sváb hagymás lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különböző receptekből raktam össze ezt a receptet, mert nekem mindegyikből hiányzott valami. Hol sok volt a formához a tészta, vastag lett, vagy a fűszerezés nem volt megfelelő, így megalkottam ezt a receptet.

Egy pohár borhoz remekül harmonizál az íze. Szüret idején is, hogy jobban csússzon lefele a must, kínálhatjuk hozzá, még melegen, mert úgy a legfinomabb.

De egy finom tartalmas leves után is tökéletes, mint második fogás

hozzávalók / 3 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálban kimérjük a tészta hozzávalóit. Majd a megáztatott élesztős tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Közben kivajazzunk egy 28 cm-es formát.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületen kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma, majd belehelyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk úgy, hogy perem képződjön. Én a formában csak úgy kézzel szét szoktam húzkodni, így egyszerűbb, és kap egy rusztikus formát is.

töltelék

  1. A kockára fölvágott hagymát és a bacont vajon üvegesre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejszínt, a crème fraîche-t, a két tojást egynemű masszává keverjük, és fűszerezzük.
  3. A kihűlt baconös hagymát is hozzákeverjük, majd a tésztába öntjük.
  4. Az 1 evőkanál vajat kis darabokban elosztjuk a tetejére. 200 fokon készre sütjük.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 009
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás pite, baconös lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-09-16 09:28

"Ez igen!" - Írja a Nosalty tegnap este - 2017. szeptember 15., péntek, 21 óra magasságában - ehhez a recepthez, amikor is kiemelte a Facebookon, csak ennek a tényét ide felejtette el kiírni, "jó" szokásához híven - bár, nem mindenkinél ilyen feledékeny! Most én mondom erre: EZ IGEN! GRATULÁLOK, NOSALTY!!!

1382
finomliszt 260 g
vaj 50 g
friss élesztő 20 g
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tej 150 ml
vaj 1 tk
vöröshagyma 650 g
vaj 70 g
tojás 2 db
bacon 250 g
habtejszín 100 ml
crème fraîche 100 g
őrölt fűszerkömény 4 csipet
szerecsendió 2 csipet
fekete bors 4 csipet
vaj 1 ek