Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb húsos palacsintatekercs

Sváb húsos palacsintatekercs
Sváb húsos palacsintatekercs
42 perc / előkészület: 30 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom levesbetét. A palacsintatekercseket akár napokkal hamarabb is el lehet készíteni, és egyenként alufóliába csomagolva lefagyaszthatjuk.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztához valókat kézi mixerrel simára keverjük. Hagyjuk kb. 1 órát állni. Majd egy kiolajozott 28 cm átmérőjű serpenyőben 4 palacsintát sütünk. A palacsintákat hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát a vajon aranysárgára sütjük, hűlni hagyjuk. A tojást egy villával felverjük, hozzákeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk, majd beledolgozzuk a darált húst. Legvégül hozzákeverjük a hagymát és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A palacsintákat megkenjük a húsos masszával és szorosan feltekerjük.
  4. A feltekert palacsintákat egyenként egy-egy nagy darab alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a főzéskor ne kerüljön bele víz.
  5. Egy lábasba belehelyezzük az alufóliába csomagolt palacsintákat, hozzáöntünk annyi vizet, hogy a palacsinták kb. félig legyenek a vízben. Felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten megfőzzük.
  6. A vízből kivesszük és a fóliába csomagolva hűlni hagyjuk. Tálaláshoz éles késsel a palacsintákat kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, elosszuk a leveses tányérokba, ráöntjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos tekercs, húsos levesbetét

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Fri, 2011-12-16 17:09

Én is pont karácsonyra gondoltam, és olyasvalamire, amit előre el lehet készíteni. Köszönöm, ez azt hiszem remek lesz!

anta
anta Sun, 2011-12-04 19:00

Csatlakozom az előttem szólóhoz, a családom is remélem oda lesz tőle.

kiwiroy
kiwiroy Sat, 2011-12-03 23:55

Karácsonyra keresgéltem valami különlegeset. 1 már van:D Első rátekintésre beleszerettem:D Köszike a receptet.

265
finomliszt 150 g
tojás 2 db
1 csipet
tej 250 ml
napraforgó olaj 3 ek
csirke 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
tojás 1 db
búzadara 1 evőkanál