Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb hústekercs

Sváb hústekercs
Sváb hústekercs
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgettem ezzel a recepttel, de elkészíteni sose mertem, mert el nem tudtam képzelni, milyen lehet. Még hasonlót se ettem eddig. Persze nem hagyott nyugodni, és volt éppen itthon savanyú káposztám, hát nagy levegőt vettem, és elszántam magam. Legfeljebb hideget ebédelünk alapon. Viszonylag hamar elkészült, akkor mindenkit felkészítettem a legrosszabbra, hogy csak óvatosan, stb. Aztán tálaltam, és vártam a hatást.
- Hát ezt nevezik pikánsnak! - állapította meg a családom, és nyomban befalta az egészet. Kicsit savanykás, de nagyon harmonikus ízű, szóval mindenkinek szívből ajánlom, aki szereti a savanyú káposztát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem csak csirkehússal lehet elkészíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szép nagy szögletes szeletekké vágjuk, mindkét oldalukat kissé kiklopfoljuk.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
  3. A savanyú káposztát hideg vízben kimossuk, kifacsarjuk, és felaprózzuk. A szalonnához adjuk, megborsozzuk, és megpároljuk.
  4. A párolt káposztát a húsokra terítjük, feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.
  5. A vajat felforrósítjuk, a hústekercseket hirtelen megpirítjuk benne.
  6. Felöntjük a borral, picit sózzuk, és lefedve készre pároljuk.
  7. A tejszínt csomómentesre keverjük a kiskanál liszttel, és a húshoz adva összeforraljuk.
  8. Rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 270
elküldve: 1
receptkönyvben: 385
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

savanyú káposztával töltött hús bormártásban, csirkemelltekercs savanyú káposztával töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tristi
Tristi Sun, 2012-11-11 09:40

Kedves Fahéj!Mint ahogy te is,jómagam is szemezgettem ezzel a recepteddel sokáig,de végülis nem bántam meg,hogy elkészitettem...Királyi ebéd,nem mindennapi izharmónia:)Köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-11-11 17:58

Kedves Tristi!
Valóban nagyon finom. Örülök, hogy elkészítetted. :)
Üdv: Fahéj

Aagatha
Aagatha Tue, 2012-07-17 09:18

Kedves Fahéj!
A hét végén elkészítettem, nagyon ízlett mindenkinek! Szintén a NoSalty-n találtam kovászolt káposzta receptet, az is nagyon jól sikerült. A kettőt kombináltam, egészen különleges, nagyon finom étel lett belőle. Köszi a receptet:-))
Üdv: Ági

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-07-17 09:23

Kedves Ági!
Nagyon szívesen a receptet. Ez valóban egy különlegesség, mi is nagyon szeretjük. Épp a napokban került szóba, hogy megint el kellene készíteni. :)
Üdv: Fahéj

bolga76
bolga76 Wed, 2012-02-29 15:54

Kedves Fahéj!!!

Ez valami isteni volt!!!:-)Köszönjük szépen! Biztosan máskor is el fogom készíteni!!!:-)))Köszönjük a receptet!:-))))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-02-29 17:03

Kedves Bolga!
Ugye, milyen finom? Én is ezerszer szemezgettem vele, mire végre neki mertem állni, mert olyan furának találtam. De nagyon megérte, és megéri, ahányszor csak elkészítem. Nem is rossz ötlet hétvégére...
Üdv: Fahéj

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-05-18 14:57

Kedves Fahéj!
Elkészült a konyhámban ez a mennyei étel,olyan ízkombináció,amit még sosem ízleltem!!!Egyszerűen fantasztikus,és különleges,Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Biztos,hogy máskor is asztalra kerül nálunk!
Köszi még egyszer:)
Üdv.:Zsuzsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-05-18 17:14

Kedves Zsuzsi!
Hát ennek most különösen örülök, mert az én családomon kívül még senkitől nem hallottam, hogyan ízlett. De akkor másnak is bevált, jaj, de jó! :)
Üdv: Fahéj

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-05-15 08:45

az az érzésem,hogy a jövőhéten ez elkészül a konyhámban,már a páromnak is beharangoztam:)sőt tegnap vettünk jó kis fehérbort(termelőit), a tulajdonos esküdött rá,hogy főzéshez is kiváló!
üdv.:Zsuzsi
ja élménybeszámolót szokás szerint írom majd!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-05-13 03:56

En nem feltem volna tole, mert mar elso olvasasra is nagyon finomnak igerkezik. Ki is probalom, mihelyt boltba jutok es tudok savanyu kaposztat szerezni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-05-13 07:41

Hát mostmár én sem félek tőle! :) Sőt, van egy hasonló receptem, arra is hamarosan sort kerítek.

433
csirkemell filé 50 dkg
savanyú káposzta 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vaj 1 ek
fehérbor 2.5 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 0.25 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint