Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb kifli

Sváb kifli
Sváb kifli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha kifli.

Nem lehet betelni az evésével.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A maradék tejet a liszttel, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval dagasztjuk.
  3. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle. Újabb 20 percig állni hagyjuk.
  4. Utána a cipókat kinyújtjuk kör alakúra, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle.
  5. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 16 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos kifli, sós kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

653
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
1 ek
cukor 1 tk
tej 350 ml
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
sertészsír 2 ek
tojás 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint