Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci burgonya

Svájci burgonya
Svájci burgonya
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám találta ezt a receptet egy újságban. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és bár ronda, nagyon finom :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban).
  2. A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-parizeres masszába keverjük (én kevés füstölt sajtot is szoktam tenni bele).
  4. A masszát a kisült burgonya tetejére halmozzuk, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben összesütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 420
elküldve: 6
receptkönyvben: 469
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

befa

Mióta szakács: 2010.05.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párizsis-sajtos burgonya, sült burgonya felvágottal, krumpli párizsis-sajtos tejfölburokban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2012-11-25 22:19

Nem törődtem azzal,hogy Svájcban van-e párizsi.Nálunk Berzengóciában meg lehet vásárolni minden hozzávalót.Tegnap ki is próbáltam milyen a svájci ízlés.Azt hiszem,Berzengócia és Svájc testvérországok-legalábbis az ízlésvilág alapján.Nekünk nagyon bejön ez a recept arról nem is szólva,hogy variálni is lehet a hozzávalókat.Arra gondolok elsősorban, hogy a hűtőben árválkodó szalámimaradékot is fel lehet használni.Tuti a recept.Köszi

befa
befa / befa Thu, 2012-11-29 19:22

Szia!

Örülök, hogy ízlett a recept! Most jutott eszembe, hogy nagyon régen készítettem el :( legalább megvan, mi lesz a holnapi vacsora :)

befa
befa / befa Wed, 2010-08-04 21:42

Sziasztok!

Nem tudom, honnan kapta ezt a nevet, de miután kipróbáltam, már nem is érdekelt :)
Sok sikert mindenkinek az elkészítéséhez!

befa

uborkafa
uborkafa Wed, 2010-08-04 15:56

Kedves Befa!

Ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! Csak a svájcit nem értem, de kell nekem mindent értenem?:(
Üdvözlettel

uborkafa

702
burgonya 1 kg
párizsi 30 dkg
sajt 30 dkg
tejföl 150 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint