Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci csokis-mogyorós torta

Svájci csokis-mogyorós torta
Svájci csokis-mogyorós torta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapi beszélgetésem Jannal:
"- Képzeld, holnap svájci csokitortát fogok sütni. Tudod, miről híres Svájc?
- Nem, miről?
- Hogy ott csinálják a világ legjobb csokiját! Úgyhogy ők igazán értenek hozzá, milyen a jó csokitorta! Én pedig jártam is Svájcban...
- Ma?
- Nem, 3 éve. Egy igazi svájci családnál laktam, ott kóstoltam ezt a tortát  és el is kértem az eredeti receptet! És hidd el, hihetetlenül finom!
- Hm, milyen szerencse, hogy jártál Svájcban..."

Eddig az idézet és milyen igaza van az ötévesnek! A 3 évvel ezelőtti kórus-csereprogram a Zürich-közeli Wattwill-ben nemcsak új barátokkal ajándékozott meg, de ezzel a recepttel is. Már el sem tudnám képzeli az életemet nélküle! Miután ma meguzsonnáztak, Jann és kis indiai barátja is - csatlakozva mindenkihez, aki eddig kóstolta - egyöntetűen azt nyilatkozta, hogy valóban ez A világ legjobb csokitortája. Állítom, hogy ha nem is az, de az egyik biztosan. Van mit tanulnunk Helvetiától...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mikor először kóstoltam abban a szép emlékű svájci kunyhóban, a tetején még csokimáz is díszelgett, de nekem az már túl sok, inkább elnyomja az ízét. Kitapasztaltam viszont, hogy ha a tésztába pici nutellát keverünk, még krémesebb és lágyabb lesz a végeredmény.
Egy pohár tej is jól szokott esni mellé - hogy az alpesi hangulatnál maradjunk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a 4 sárgáját habosra keverjük 175 g cukorral és a margarinnal.
  2. A lisztet, mogyorót és a tejet felváltva, fokozatosan a tésztába keverjük.
  3. A csokit apróra vagdossuk-törjük és szintén a tésztához adjuk.
  4. Alaposan elmossuk a habverőt, s a 4 fehérjéből, 2 ek cukorból, a sóból és a sütőporból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a tésztába (nem kell nagyon óvatoskodni, nem baj, ha picit összetörik).
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, 50 perc alatt megsütjük. (A tepsi alakja, mérete választható, mindenesetre legyen mélysége; egy kerek tortaforma vagy egy őzgerinc tökéletes, a gáztepsi kevésbé...)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 215
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: svájci
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-csokis torta, csokis-mogyorós süti, mogyorós torta csokidarabokkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suklemovics17
suklemovics17 Tue, 2011-11-22 20:35

Szia!
Nagyon finom megcsináltuk kivajazottal mert nem tudtuk mi legyen:)csoki és vanília fagyival iszonyat finom! Nagyon Köszönjük ez lesz az egyik Karácsonyi sütink!!!!!!!!!!!!!!!!

suklemovics17
suklemovics17 Sat, 2011-11-19 19:58

Szia!

Tudnál abban segíteni kivajazott tepsibe kell-e sütni vagy sütőpapíron? Köszönöm!

durcs
Durcsó / durcs Sat, 2011-11-19 21:49

Szia, persze, teljesen mindegy :) Én sütőpapírt használok, szerintem sokkal biztonságosabb, úgyhogy ajánlom azt. De ha épp nincs otthon, akkor jól kivajazott-lisztezett forma is megteszi! Sok sikert, üdv,
Durcsó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 07:28

Szia!
Köszönet a receptért, hétvégén kipróbálom, aztán lehet hogy ő lesz az idei karácsonyi sütink :)
Boldog ünnepeket Neked és Családodnak!

565
finomliszt 175 g
törökmogyoró 175 g
cukor 175 g
cukor 2 ek
étcsokoládé 175 g
margarin 100 g
tojás 4 db
tej 1.2 dl
sütőpor 1 tk
0.5 kk