Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci répatorta

Svájci répatorta
Svájci répatorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvét elmaradhatatlan kelléke. Mivel a társaságunk nagyon szereti, más alkalmakkor is el szoktam készíteni. Nagyon könnyű és fantasztikus ízű.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

ajánlat

Húsvétkor mindenképpen, de más alkalmakkor is sikert aratunk vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az előbbi keveréket hozzáadjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
  3. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. A cukormázhoz a 15 dkg porcukrot 2 ek narancslével simára keverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Megszilárdulás után narancshéjszeletkékkel díszítjük.
  5. Legjobb, ha a tortát a felszolgálás előtti napon sütjük meg. Több napig is eláll.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 52 926
elküldve: 46
receptkönyvben: 940
elkészítve: 55/77
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: svájci
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós sárgarépatorta narancsos cukormázzal

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klercs
klercs Sun, 2016-12-04 16:29

Elkészítettem issteni lett :-) Köszi a recptet :-)

Jane
Jane Tue, 2013-07-16 22:23

Gratulálok a remek recepthez, megcsináltam én is a hétvégén, mindenkinek nagyon ízlett :) Annyit változtattam rajta, hogy fele ennyi fahéjat tettem bele és ugyanannyi gyömbért. A dió helyett pedig dióval és mandulával készítettem, fele-fele arányban.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2013-11-30 19:01

Kedves Jane és Anitaaa! Nagyon örülök, hogy sikert arattatok a "tortámmal". Nálunk nagy kedvenc. A társaságunkban megnőtt a répatorta népszerűségi indexe. :-) Igaz sokszor diótortaként mutattam be a vendégeknek és a júúj, de finom, azta! felkiáltásokra árultam el a becsületes nevét és összetételét.
Jó sütögetést Nektek! Üdv. Gubigabi

Anitaaa
Anitaaa Mon, 2013-04-08 00:03

Kedves Gubigabi!:)

Húsvét környékén kerestem egy répatorta receptet, ami nem úszik olajban...:) Hát köszönöm a receptet, isteni lett a végeredmény!

Szép napot kívánok!

aantee
aantee / aantee Wed, 2012-12-12 21:37

A répát és a diót a késes aprítóval aprítottam, nem reszeltem/daráltam, így sokkal gyorsabb volt. Nagyon finom a süti és ami a legfőbb, 4 nap után az utolsó szeletek is ugyanolyan frissnek tűntek, mint az elsők frissiben (éljen a magas diótartalom!). Nagy kedvenc vendégváró lesz.

malo06
malo06 Fri, 2012-06-01 18:31

Isteni finom, nemrég sütöttem meg. :)
Annyit változtattam, hogy a sok cukor egy részét mézzel helyettesítettem.
Nekem egyáltalán nem lett púpos, szép sima. Nagyon örülök ennek a receptnek! :)

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2012-12-04 15:31

Rég jártam "erre" bocs, hogy csak most válaszolok. Svájcból, Aargau kantonból ered a fenti recept szigorúan mandulával. Húsvét elmaradhatatlan "kelléke", de az egész országban elterjedt. Jó pár évvel ezelőtt ettem először. Azóta természetesen rengeteg répatorta receptet olvastam, próbáltam, de nekem ez még soha nem okozott csalódást, sőt mindig nagy sikere van. Még a szkeptikusokat is sikerült "rávennem", hogy kóstolják meg a rémisztően hangzó répatortámat. Igaz én galád módon többször is dióval helyettesítettem a mandulát, de az élvezeti értékéből nem vont le semmi. Más, de úgy is nagyon finom. Üdvözöllek.

jnikcsi
PJN / jnikcsi Sat, 2012-04-07 16:34

Szia!

Már másodjára sütöttem meg ezt tortát és egyszerűen nem tudunk betelni vele, annyira finom! :)
Köszönöm szépen a receptet.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

szemecske
szemecske Fri, 2012-04-06 15:05

Szeretném elkészíteni ezt a szuper tortát Húsvétra, de nekem a tortáim és a süteményeim közepe mindig púposra sül. Ezért elég nehéz bevonni bármilyen mázzal. Tudna valaki segíteni mit tegyek, hogy ilyen szép egyenes legyen a tortám? Köszönöm!

abrika
abrika Sun, 2012-06-24 11:31

Amikor megsült a torta fordítsd meg, hogy az alja legyen felül, garantáltan nem lesz púpos a közepe! :)

qjudit
qjudit Sun, 2012-02-12 20:17

Ma megkóstoltam anyunál, és hihetetlen jó ez a torta, én is mentem a receptjeim közé! :) K.Judit

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2012-02-12 11:11

Szia! Értem én, hogy a sárgarépára pályázol igazán :-) , de sajnos dió, vagy mandula nélkül ez a torta elképzelhetetlen. Próbáld ki, nem bánod meg. Üdv. Gubigabi

Nyuszi22
Nyuszi22 Sat, 2012-02-11 05:39

Szia!
Meg akarom ezt a receptet csinálni de dió nélkül.Mivel helyettesítsem szerinted?

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2012-02-11 10:08

Szia! A diót helyettesítheted mandulával, már én is sütöttem így és nagyon finom lett. Jó sütögetést! Üdv. Gubigabi

bernike9
bernike9 Wed, 2012-01-18 10:28

Megsütöttem.......Az egész családnak nagyon ízlett ! Isteni volt ! Kb 5 perc alatt fogyott el ! :) Köszi a receptet !

szcsb
szcsb Wed, 2011-12-07 11:33

szia!

Az lenne a kérdésem, hogy 16 cm-es tortaformában is elkészíthető, vagy ha abban csinálom, akkor nem lesz jó a tészta állaga? Köszi a választ!

vilo
vilo Fri, 2011-11-25 20:01

Mennyei torta lehet a leírás és a fotó alapján. Érdeklődnék, hogyha nemcsak sárgarépát, hanem sütőtököt is tennék bele, mondjuk 50-50%-ban, akkor a fűszerezés és az arányok maradhatnak a receptben leírtak szerint. A sütőtök ízvilága illetve állaga nem rontana bele a dologba túlságosan?

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2011-11-30 17:22

Kedves Vilo! Még nem készítettem sütőtökkel, így nem tudok tanácsot adni. Az biztos, hogy a sütőtök elég intenzív ízű, így teljesen más lenne a torta. Ha mégis kipróbálod, kérlek írd meg a tapasztalataid. Üdv. Gubigabi

Ritu01
Ritu01 Sat, 2011-10-08 14:44

Kedves Gubigabi! Elkészítettem a tortát a recepted alapján, egy családi eseményre. Nem vagyok egy nagy sütőbajnok, de ez még nekem is sikerült, mindenkinek nagyon ízlett. Többen kiemelték, hogy ettek már előzőleg répatortát, de az nem kimondottan ízlett nekik, mert túlságosan száraznak találták. Most viszont...azt hiszem mindent elmond, hogy azért léptem be újra, hogy leírhassam a receptet egy kedves családtagnak.:-) A tetejére viszont én marcipán répát tettem, amiből natúr színt vásároltam, ételfestékkel megfestettem. (A cukrászdában 1000 Ft-ért akartak adni 8 db pici marcipán répát...
) A torta egyetlen gyenge pontja, hogy a répák piros színben pompáztak, mivel csak citromsárga vagy piros ételfestéket találtam a boltban de ezzel senki nem foglalkozott...:-) Köszönöm a szuper receptet!!!!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2011-11-30 17:26

Kedves Ritu! Nagyon örülök, hogy sikerült eloszlatnod a répatortával kapcsolatos előítéleteket a családodban. Mi is nagyon szeretjük, még nem volt olyan a környezetemben akinek ne ízlett volna, sőt! Gratulálok a díszítéshez, remek ötlet. Köszönöm a visszajelzést! További jó sütést-főzést! Üdv. Gubigabi

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-04-10 13:30

Kedves Nekemannyima!
Örülök, hogy humorodnál vagy :-)) Sokat gondolkoztam, mire rájöttem mit akarsz kérdezni a "napon sütéssel". Szóval ajánlatos a kész tortát egy napig (és nem a Napon) "pihentetni" a felszolgálás előtt, így jobban összeérnek az ízek. Napsütéses tavaszt! Üdv. Gubigabi

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2011-04-10 11:49

kedves Gubigabi:))hogy is van ez a napon sütés?erre kiváncsi vagyok....nálunk se süt langyosabban a nap, mint svájcban nyáron:))gondolom....és akkor mennyi ideig?és hogy is?:))

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2011-02-23 20:37

Sajnos nem volt 30 dkg dióm, csak 20; de kipótoltam hirtelen 10 dkg kókuszreszelékkel. Kicsit féltem, hogy jön majd össze a répa, a dió és a kókusz, na meg a narancs. De nem csalódtam! Isteni finom volt, vacsi után benyomta a család, még a gyerekeknek is tetszett! ;-) Köszönöm ezt a nagyon finom receptet! Üdv: Ági

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-02-06 17:55

Kedves Bubbancs!
Valóban nem kell hozzá "zsiradék", hiszen a 30 dkg dió bőven beolajozza a tésztát és a kalóriák így is megvannak bőven. Örülök, hogy sikert arattál. Üdv. Gubigabi

Bubbancs
Bubbancs / Bubbancs Sun, 2011-02-06 12:17

tegnap elkeszult, el is fogyott, igy ma ujra kell sutnom, ezuttal tepsibe kerul...kicsit furcsaltam, hogy semmi zsiradek nem kell hozza, en azert tettem 2 dl olajat is a masszaba, irto fincs lett! koszi a receptet!

karso
karso Sun, 2011-01-23 23:17

Tényleg nagyon finom! Férjem húzta a száját, mert ő csak száraz, fűrészpor répatortát evett, de ez nagyon ízlett neki is!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-02-06 17:59

Kedves Karso!
Nagyon örülök, hogy a párodnak is ízlett. Száraznak semmiképp nem mondható, de nekem is meg kellett küzdenem, mert a RÉPATORTA hallatára mindenki sikítva menekült. De aki levetette az előítéleteit és megkóstolta, rabja lett. Nem tudom hányszor kellett már elkészítenem, de szívesen teszem.
Üdv. Gabi

BubuBoci
BubuBoci Sat, 2010-11-20 18:10

Szia! Ma megcsináltam és mindenkinek nagyon ízlett! Egyszerű és gyors az elkészítése, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, ugyanis képtelenség elrontani. :) Annyit változtattam, hogy nádcukrot tettem bele porcukor helyett és nem tettem rá cukormázat, mert így is elrontottam anyumék diétáját. :)) Szerintem legközelebb készítek egy egyszerű mascarpone-s krémet hozzá és azzal vonom be (mascarpone, ízlés szerint porcukor, vanília {esetleg citromlé, narancslé, ki hogy szereti}). Köszönöm ezt az egyszerű és fini receptet! Ahhoz képest, hogy nem szeretem az ilyesmit, meg a fahéjat, még nekem is ízlett. :) Mentve!

Üdv, Niky

agibaby
agibaby Tue, 2010-05-18 20:28

Nem az előkészület a lényeg, hanem az, hogy a süti isteni finom! :)

FEDRA
FEDRA Tue, 2010-05-11 07:07

Egy kerdes: tenyleg 60 perc elokeszulet kell? Ahogy elolvastam, nekem kicsit soknak tunt...

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2010-05-11 09:05

Köszönöm az észrevételt, valóban igazad van az előkészületekhez gyakorlattól függően 20.30 perc elegendő. Javítom és köszi.

kisrimo
kisrimo Sun, 2010-04-25 11:38

Ma elkészítettem a családnak és nagyon nagy sikere lett!:)

lona
Lona / lona Sat, 2010-04-24 20:46

A sárgarépát milyen lyukú reszelőm reszeled le. Köszi

328
sárgarépa 30 dkg
dió 30 dkg
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 6 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
sütőpor 1 tk
fahéj 1 kk
1 csipet
porcukor 15 dkg
narancslé 2 evőkanál
narancshéj 1 narancsból nyert