Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci répatorta Tomatotree konyhájából

Svájci répatorta Tomatotree konyhájából
Svájci répatorta Tomatotree konyhájából
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhai idős kolléganőm bevált receptje, gyakran sütötte ajándékba. A sárgarépától kellemesen puha az állaga, de nem érződik rajta a répaíz.

hozzávalók / 6 adag

  • 3 nagy tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg reszelt sárgarépa (sajtreszelőn reszelve)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor (xilit)
  • fél cs sütőpor

A bevonáshoz:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 3 ek olaj

ajánlat

És akkor most idemásolom az útmutatót az elkészítéshez:

"Ahhoz, hogy 30 dkg sárgarépánk legyen, a tisztítás előtti súly 40 dkg répa legyen, és ha már megkapartuk, megmostuk, és papírral megtöröltük, addigra már legyen kikeverve a tojássárgája, legyen összekeverve a prézli a dióval. Sorrendben ekkor kell megreszelni a répát, mert különben csúnyán megbarnul.... A dolog pofon egyszerűnek tűnik, de ha rossz a sorrend, akkor a sárgarépa le fog ülni a massza aljára, nem pedig egyenletesen oszlik el."

Én pontosan így jártam el, és nagyon  finom, szaftos tortát sikerült készítenem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A darált diót elkeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral.
  3. A cukrot (édesítőszert) a 3 tojássárgájával habosra keverjük, és két-három részletben hozzáadjuk a reszelt répát, majd a diós keveréket.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  5. A tortaformánkat alaposan kikenjük vajjal vagy margarinnal, és beleöntjük az összeállított masszát.
  6. Előmelegített sütőben lassú tűznél kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Ha kihűlt,  forró víz fölött felolvasztunk 10 dkg tortabevonót 3 evőkanál olajjal, és a tortát bevonjuk vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 628
elküldve: 10
receptkönyvben: 223
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: svájci
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta csokimázzal, diós répatorta, répás torta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karijuci
karijuci Thu, 2016-12-08 19:09

Már többször megsütöttem, a család egyik kedvence. Na meg persze az enyém is az egyszerűsége miatt :-) Annyit módosítottam rajta, hogy a tésztájába belereszelem egy narancs héját.

Rontó
Rontó / Rontó Tue, 2014-12-30 16:10

Nagyon jó a recept, a tortának hatalmas sikere volt!

Én úgy csináltam, hogy kb 7-8 dkg milka csokit tettem a tetejére, majd arra málnás étcsokit olvasztottam, és így a két féle csoki, a málnás íz a répával együtt egészen különleges lett!

marcipánból gyúrtam rá egy csomó répát, szóval még jól is nézett ki!

pimpimpáré
pimpimpáré Wed, 2014-03-05 20:23

Köszönöm a receptet, nagyon ízlett. Az egyetlen szépséghibája az volt hogy kicsit szétment a de az íze nagyon finom volt, annak ellenére, hogy egy kicsit idegenkedtünk a répától. Még a férjemnek is ízlett pedig ki nem állhatja a répát! Az ötlet onnan jött, hogy elkezdtük a hozzatáplálást és vettem egy adag répát a babának, és arra gondoltam mi volna ha mi is ennénk valamit ami főként répából van. Nagyon jó ötlet volt :). Még el fogom készíteni.

Morrigan
Morrigan Thu, 2012-09-27 21:27

Szia!

Nagyon szépen köszönöm, isteni finom lett, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy sütős. A recept egyszerű, nagyszerű, bár szerintem túl nagy tortaformát használtam, és kicsit lapos lett a drága. :D
Hogy kicsit megbolondítsam, tettem bele egy leheletnyi vérnarancs aromát. Nyamm :D
Mindenkinek ajánlom a receptet!!!!

Morrigan

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2012-09-28 08:41

Szia! Szerintem nekem sem lett kb. 3 cm-nél magasabb! :D Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! Gigi

gabicika
gabicika Tue, 2012-09-18 14:41

En egy kicsit leegyszerüsitettem a receptet, a tojas sargajat, feherjet es a cukrot együtt vertem habosra. Az etcsokit egy kis talkaban az olajjal együtt a mikroban olvasztottam szep simara, igy idöt es mosatlant sporoltam)))) Nem csapkodott, nem lett csomos. Ha valaki a reszelestöl tart, nagyon hamar megvan, kb negy szal közepes meretü repa kell hozza. Es a vegeikkel nem is szöszmötöltem, hanem megettem)))))A receptet mindenkinek csak ajanlani tudom, nagyon egyszerü, es nagyon finom.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-09-18 15:39

Köszönöm a kiegészítést! :) Én - mivel első alkalommal csináltam - a volt kolléganőm akkurátus leírásához tartottam magam, de az egyszerűsítést én is nagyon pártolom! Abban meg igazad van, hogy nagyon fincsi! :)) Üdv. Gigi