Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci vajkrém

Svájci vajkrém
Svájci vajkrém
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló a sztori az olasz vajkrémemhez... A klasszikus vajkrém kezdőknek is tökéletes választás, de nagyon vajas ízű. Ezért indult a kísérletezés a többi krémmel.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Javaslom a teljes cikk elolvasását a tortaiskola.hu weboldalán. Végig fotóztam a készítést, és még jó pár hasznos tanácsot adok a felmerülő problémákra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni.
  2. A keveréknek csípősen melegnek és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  3. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
  4. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek:-) A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  5. Hűtőben 1 hétig eltartható, remekül fagyasztható is, a fagyasztóban 2-3 hónapig eláll.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 12 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glazur

Mióta szakács: 2015.07.28.
5 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: svájci
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes vajkrém, vaníliás vajkrém, tortakrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
tojásfehérje 5 db
porcukor 20 dkg
vaj 22 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál