Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd almás-áfonyás sütemény

Svéd almás-áfonyás sütemény
Svéd almás-áfonyás sütemény
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom receptre.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével.

  2. A vajat a cukorral és a mandulával egy lábasban melegítjük, míg a cukor elolvad, majd hozzáadjuk az almát. Jól összekeverjük, hűlni hagyjuk. Az áfonyat leszűrjük.

  3. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

  4. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a zabpehellyel, majd 2-3 adagban a tojásos masszához keverjük.

  5. Egy tortaformának (26 cm atmerőjű) az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztának a 2/3-át a formában elsimítjuk. A tésztán elosztjuk az almát és az áfonyát. A maradék tésztát foltokban elosztjuk az almán.

  6. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10 percben takarjuk le sütőpapírral.

  7. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Tálaljuk porcukorral megszórva.




  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 284
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
konyha: skandináv
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

millefleur
millefleur Sun, 2013-03-10 17:09

Kedves Mária!

Elkészítettem ezt a csodás süteményt, nagyon-nagyon finom lett! Az áfonyabefőtt helyett, mivel azt nem találtam, aszalt áfonyát tettem bele. :-))
Nagyon köszönöm a receptet, üdv: Ági

vargasze
vargasze Thu, 2012-09-06 09:53

Szia! A zabpelyhet nem kell ledarálni vagy így ahogy van szemese használjam? köszönöm! Üdv!

noeastar
noeastar Thu, 2011-05-05 11:42

Az aprított mandula őröltet jelent, vagy a sajátkezű, késsel való aprítást?

mamszi
mamszi / mamszi Wed, 2011-03-23 22:18

Szia!

Nagyon tetszik a recept, holnap meg akarom sütni. Biztos csak 50g liszt kell bele?? Köszönöm!
Ildi

mocsika
mocsika Thu, 2011-02-17 14:30

Nagyon tetszik a recept!Szeretem az almás sütiket.Biztosan kipróbálom.

Puzsi
Puzsi / Puzsi Thu, 2011-02-17 09:47

Kedves Glaser!

A vörös áfonya milyen formában ( lekvár, aszalt, fagyasztott) kerüljön bele?
Nagyon fincsi lehet, sztem hamarosan elkészítem :)
Puzsi

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-11-05 11:31

Szia. Igen ugyanaz a mennyiseg mint a kardamonbol. En meg nem probaltam de biztos vörösafonya helyett lehet mas gyümölccsel is kesziteni. Üdv Maria

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-11-04 12:55

Szia. A kardamont helyettesitheted fahejjal, vagy esetleg mezeskalacs füszerkeverekkel. Üdv Maria

674
alma 1 kg
citromlé 5 ek
vaj 60 g
cukor 50 g
mandula 75 g
vörösáfonya 300 g
vaj 150 g
1 csipet
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
zabpehely 125 g
finomliszt 50 g
sütőpor 1 tk
fahéj 1 csipet
kardamom 0.25 tk