Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd almatorta

Svéd almatorta
Svéd almatorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy finomság Németországból. A süti neve ne tévesszen meg senkit, bár nem tudom, miért kapta ezt a nevet, mégis mindenki így ismeri, hogy "Schwedische Apfeltorte". Egy német nagymamától kaptam a receptet, aki nagyon imád, és tud is sütni. Hoztam haza magammal pár receptet tőle, majd azokat is megosztom veletek. Egy biztos, hogy a németeknek is isteni receptjeik vannak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az almához

A tetejére

ajánlat

Nyáron voltam náluk, akkor a sütemény mellé 1 gombóc vaníliafagyit és tejszínhabot kínálnak. Így szerepel az éttemekben az étlapon is, és együtt ez a hármas ízhatás...hááát isteni finom. Én most csak úgy "simán" sütöttem, de nyáron én is fagyival és tejszínnel fogom kínálni a családomnak. Mindenképpen próbáljátok ki ezt a "hármast", megéri.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. A tojásokat egyesével belekeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  4. Egy tortaformát vagy kisebb tepsit margarinnal kikejünk, lisztezünk, és ebbe a tésztát beleöntjük.
  5. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a citromlében  megforgatjuk. (Azért, hogy ne barnuljon meg.)
  6. Egy másik tányérba 2 ek cukrot kevés fahéjjal összekeverünk, majd az almaszeleteket megforgatjuk benne, és a tészta tetejét betakarjuk vele.
  7. Sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. Nem kell teljesen megsütni. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor letakarjuk sütőpapírral.
  8. Közben egy kis lábosban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a szeletelt mandulát.
  9. Kb. 1 percig kis lángon főzzük, a tűzről levéve 1-2 ek tejjel hígítjuk.
  10. A tésztát kivesszük a sütőből, mielőtt teljesen megsülne, és ezt a cukros mandulás szirupot eloszlatjuk a tetején úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  11. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. (kb még 15 perc)

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 035
elküldve: 9
receptkönyvben: 394
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

német almás torta, almás-mandulás sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsa81
ancsa81 Fri, 2014-05-23 17:32

Ez valami brutálisan finom süti! Már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert aratok vele. Köszönet a receptért! :)

hevike
Hevike / hevike Sat, 2011-06-25 18:04

Lehet, hogy vaníliás pudinggal sem rossz, de vanília fagyival és tejszínhabbal biztos nagyon fog ízleni. Németországban így ettem, nekem nagyon bejött.

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Sat, 2011-06-25 12:44

 Nem tudom miért svéd almatorta de iszonyat jól fest ;), mellesleg szerintem vanilliás pudinggal edd, mert az almatorták azzal a legjobbak :)

hevike
Hevike / hevike Sat, 2011-03-19 11:19

Nagyon szívesen! Ha megsütöd próbáld ki vanília fagyival és tejszínhabbal, úgy az igazán finom. Ez volt a kedvencem a németeknél, na meg a túrótorta. Majd azt a receptet is hamarosan felteszem ide. Jó étvágyat!

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2011-03-18 20:23

Úúúúú, ilyet ettem már az egyik otthoni pékség jóvoltából. Nagyon ízlett, de sajnos csak kétszer jutottam hozzá. Nem gondoltam, hogy valaha is megtalálom a receptjét (legalábbis remélem, hogy ez az :D) - azt meg végképp nem sejtettem, hogy német süti! :O Szóval nagyon köszönöm! :)

1337
margarin 12.5 dkg
cukor 17.5 dkg
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
alma 8 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 10 dkg
cukor 15 dkg
mandula 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 ek