Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd csülök

Svéd csülök
Svéd csülök
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csülök receptekből a következő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, hagymás burgonyával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a csülköt hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap kuktában a füttytől számítva 45 percig főzzük. Ha nagyon kemény, visszatesszük és tovább főzzük, de ne legyen teljesen megfőve. Kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, levesszük a csontról a húst.
  3. A fűszereket jól összekeverjük (méz, mustár, őrölt bors, majoránna, őrölt szegfűszeg, őrölt babérlevél, fokhagyma, tojássárgája). Ezzel bekenjük a csülköt mindenütt.
  4. Tepsibe tesszük a zsírt, a bekent csülköt, és aláöntjük a vörösbort. 
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és lassú tűzön, gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 524
elküldve: 10
receptkönyvben: 396
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csülök, vörösboros sertéscsülök, fűszeres-vörösboros füstölt csülök

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

daker2162
daker2162 Sun, 2012-10-28 11:31

Tetszik. Csak megvariáltam úgy, mert egy fél csülköm maradt másik ételből,, hogy apróra vágtam, fenti füszerekkel megfőztem, majd nyers burgonya hasábokat tettem hozzá főzés vége felé és azzal főztem össze. Bor épp nem volt itthon, tojássárga kimaradt. Vizet elfőztem alatta.
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-10-28 21:35

Kedves daker2162.
Nagyon örülök, hogy a receptem alapján alkottál egy új ételt ami nagyon finom lett.
Engedd meg, hogy ezt a finomságot én nevezzem el: legyen a neve svédcsavar csülök.
Köszönöm a visszajelzésed.
Üdv. Marcsi

940
füstölt sertéscsülök 1.5 kg
vörösbor 2 dl
méz 2 ek
mustár 2 ek
bors 1 kk
majoranna 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 2 ek