Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd gombasaláta a Maggitól

Svéd gombasaláta a Maggitól
Svéd gombasaláta a Maggitól
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellene egy új előétel? A svéd gombasaláta ízét is feldobja, ha Maggi füstölt ízű ízesítő kockát adunk hozzá főzés közben!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A paradicsom héját húzzuk le úgy, hogy pár percre forró lobogó, majd jeges hideg vízbe dobjuk. Utána vágjuk nagyobb kockákra. A gombát mossuk meg és szeleteljük kisebb darabokba.
  2. Egy nagy szószos edényben pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk mellé a gombát és az ízesítő kockát. Miután levet engedett a gomba, könnyen felolvad. Főzzük el a gomba levét, és öntsük a helyére a paradicsomkockákat és a babérlevelet.
  3. Sűrítsük össze az ételt úgy, hogy a paradicsom darabosan maradjon benne, ne főjön szét. Facsarjuk bele egy fél citrom levét, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt petrezselyemmel díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 446
elküldve: 2
receptkönyvben: 747
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

gombasaláta, paradicsomos gombás saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

86
füstölthús kocka 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 50 dkg
paradicsom 5 nagy db
citromlé 1 fél citromból nyert
babérlevél 3 db