Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti

Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem ezt az ételt a legtöbben abból a bizonyos lakberendezési áruházból ismerjük. ;) De ezzel a recepttel nem reménytelen otthon is elkészíteni, nekünk nagyon ízlik.

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Még melegen krumplinyomóval összetörjük, és vékony rétegben elsimítjuk egy nagy tálon, hogy mielőbb kihűljön.
  2. A húsgolyókhoz a fél vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük, a koriandermagot mozsárban porrá törjük, majd az összes hozzávalót, beleértve az áttört főtt krumplit is, kézzel jól összedolgozzuk. Sózzuk-borsozzuk, és 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle - kb. 25 db lesz.
  3. A sütéshez az olajat és a vajat összeolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, melegen tartjuk, és elkészítjük a többi húsgolyót is.
  4. A mártáshoz a szójaszószt összekeverjük 2 dl forró vízzel egy tálkában, egy másikban a tejszínt és a lisztet kézi habverővel simára habarjuk. Az eddig használt serpenyőben csak 3 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, nagy lángon megforrósítjuk, aztán hozzáöntjük a szójaszószos vizet, és fakanállal finoman felkapargatjuk a serpenyő aljára sült húspörköket. Most belekerül a liszttel elhabart tejszín is, az egészet megborsozzuk, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
  5. Megöntözzük vele a húsgolyókat, és amikor tálalunk, áfonyalekvárt is adunk mellé.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 106
elküldve: 3
receptkönyvben: 98
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köttbullar, svéd húsgombóc, húsgolyó barnamártással és áfonyalekvárral

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

judditka
judditka Thu, 2014-09-25 14:14

Kedves nyultani!
A recept alapján úgy értelmezem, hogy a krumplit is összekevered a húsos masszával.
Jól értem?
előre is köszi a választ
J.

nyultanti
nyultanti / nyultanti Thu, 2014-09-25 18:51

Kedves Judditka!
Igen, jól érted, bele kell keverni az összetört krumplit is. :) Jó főzőcskézést, remélem, ízleni fog.

Kissy
Kissy Tue, 2013-01-22 20:01

pont ma ettem ilyet az egyik "nagyáruházban" :D nagyon ízlett, ki fogom próbálni itthon is! köszi a receptet! :)

1092
burgonya 25 dkg
vöröshagyma 0.5 db
koriandermag 2 kávéskanál
darált marhahús 20 dkg
darált sertéshús 20 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
szerecsendió 0.25 kávéskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
vaj 15 dkg
szójaszósz 2 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
fehér bors 1 késhegynyi
áfonyadzsem 20 dkg