Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgolyók barnamártással

Svéd húsgolyók barnamártással
Svéd húsgolyók barnamártással
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az étel saját változata, nagy sikere van családi körben.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A barnamártáshoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

A gombóchoz.

  1. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel, a tojással, a mustárral, sóval és borssal, szercsendió reszelékkel, majd összedolgozzuk. Ezután nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.
  2. Forró vajon pirosra sütjük. Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával. Snidlinggel díszítjük, de meg is szórhatjuk vele.

A barnamártáshoz.

  1. Összekeverjük a sűrítőporral (barnamártás-por) a szójaszószt és a tejet egy habverővel, majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük és állandó kevergetés mellett, amikor besűrűsödni készül, hozzáöntjük a tejszínt is. Ha kell, még sózzunk utána. Ezután már ne főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 27 837
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

svéd húsgombóc barna mártással, barnamártásos húsgolyók marhahúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
darált marhahús 50 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
tojás 1 db
metélőhagyma 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
habtejszín 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
dijoni mustár 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
szerecsendió 1 csipet
vaj 5 dkg
szójaszósz 100 ml
habtejszín 2 dl
tej 1 dl
barna mártás 2 dl
0 ízlés szerint