Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgombóc

Svéd húsgombóc
Svéd húsgombóc
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Ikea kedvelőinek weblapján találtam. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

ajánlat

A gombócokat főtt krumplival, tejszínmártással és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megolvasztott vajon megpirítjuk a hagymát. Áttörjük a krumplit, a zsemlemorzsát kevés vízbe beáztatjuk.
  2. Az összes hozzávalót összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kezünket lisztbe mártjuk, és gombócokat formálunk.
  4. A gombócokat forró olajban megsütjük.
  5. A mártáshoz felforraljuk a húslevest, adjuk hozzá a tejszínt, és sűrűre főzzük.
  6. Szójamártással, sóval és borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 091
elküldve: 1
receptkönyvben: 345
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

svéd húsgolyók, tejszínes svéd húsgombóc, svéd húsgombóc ribizli lekvárral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

873
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
főzőtejszín 200 ml
vöröshagyma 5 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
burgonya 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
áfonyadzsem 4 ek
főzőtejszín 100 ml
szárnyas alaplé 200 ml
szójaszósz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint