Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd lazacos gratin

Svéd lazacos gratin
Svéd lazacos gratin
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom halas ételre. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 percig főzzük. Meghántjuk, hűlni hagyjuk. Hagymát és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A fokhagymát és a hagyma felét 1 ek vajban megdinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve közepes hőmérsekleten, kb. 15 perc alatt felolvasztjuk. Leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A halat megmossuk, kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk. A burgonyát szeletekre vágjuk. A tojásokat elkavarjuk 5 ek tejjel.
  4. A maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felforrosítjuk.
  5. Felöntjük a maradék tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákaverjük a tejjel elkavart tojásokat, és levesszük a tűzről.
  6. A burgonyát, spenótot és a halat egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 223
elküldve: 19
receptkönyvben: 180
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos gratin lazaccal, krumplis lazacos egytálétel, lazac spenóttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bgabriell
bgabriell Tue, 2013-10-01 15:29

A leírásból, és hozzávalóból hiányzik a sajt, pedig az elkészítésnél benne van.

Manyu1
Manyu1 Fri, 2013-08-30 15:09

Tegnap találtam rá a receptedre, ma a gyerekek eelkészítették.
Nagyon finom, nem nehéz elkészíteni és gazdagabbá tetted a receptárunkat. Ez az egybehangzó vélemény!
Köszönjük!

lnella
lnella Sat, 2012-03-17 13:43

Kedves Glazer!
Angliában élek és itt olcsón jutok lazachoz. Már sokféle képen elkészítettem, ez új és remek ötlet, mindenkinek nagyon ízlett, többen kétszer is vettek....ami szokatlan itt.
Nagyon köszönöm a receptet!!!

707
burgonya 800 g
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
vaj 3 ek
spenót 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
lazac 500 g
citromlé 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
sajt 200 g
tojás 2 db
víz 100 ml
vaj 1 ek