Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd lazacos leves

Svéd lazacos leves
Svéd lazacos leves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és nagyon finom leves. Mielőtt a tejszínt és a lazacot a leveshez adnánk, botmixerrel enyhén pürésíthetjük is a levest.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a burgonyát és a pórét, kb. 3-4 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 15-20 percig főzzük.
  3. A lazacot megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, a tejszínnel együtt a leveshez adjuk, és alacsony hőmérsékleten további 5 percig főzzük. Megszórjuk a kaporral, és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

lazacleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

carla74
carla74 Thu, 2018-05-10 23:26

Kedves Glaser! Először a recept egyszerűsége tettszett meg, miután elkészítettem az íze is remek lett. Köszönöm a receptet még sokszor el fogom készíteni.

346
burgonya 3 db
póréhagyma 1 db
vaj 2 ek
zöldség alaplé 800 ml
habtejszín 200 ml
lazac 250 g
kapor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint