Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd rakott krumpli szardellával

Svéd rakott krumpli szardellával
Svéd rakott krumpli szardellával
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd specialitás az egyszerű, de nagyszerű fogások rajongóinak!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, és szintén vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy 30x20 centis tepsit kikenünk vajjal, leteszünk egy sor krumplit, rászórjuk a hagyma harmadát.
  4. A szardellafiléket 2-3 darabba vágjuk, a levüket hozzáöntjük a tejszínhez, és hozzáadjuk a tejet is. A szardella harmadát a hagymára szórjuk, majd az egészet meglocsoljuk a tejszínes szardellallével.
  5. Három ilyen réteget teszünk egymásra, a tetejét is meglocsoljuk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Janssons frestele, svéd halas rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
burgonya 80 dkg
szardella 80 g
habtejszín 500 ml
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 1 bögre
vaj 2 ek