Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd uborkasaláta

Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Svéd uborkasaláta kitűnő kísérője a szaftos húsételeknek, alkalmi, ünnepi fogásoknak. Ha valaki kedveli a savanyúságokat, ezzel a recepttel nem lő mellé. Ajándéknak is tökéletes.

hozzávalók / 12 adag

Zöldségkomponensek

Felöntőlé

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, tisztítjuk (ehhez a legoptimálisabb egy kefét használni), a vöröshagymát a héjától megfosztjuk. Az uborkák végeit megvizsgáljuk - ha túl puha vagy nem jóízű, eltávolítjuk a végeket.
  2. A zöldségeket vékonyra gyaluljuk vagy késsel szeleteljük. Egy megfelelő méretű tálba tesszük, majd összekeverjük a mustármaggal.
  3. A felöntőlé hozzávalóit egy tálban összekeverjük a Nátrium-benzoát kivételével. Az utóbbit kevés langyos vízben oldjuk fel, így adjuk a folyadékkomponenshez.
  4. A zöldségekhez öntjük a felöntőlevet, alaposan elkeverjük, majd egy éjszakára frissentartó fóliával letakarva hűtőszekrénybe helyezzük. Időnként megkeverjük.
  5. Az üvegeket a töltésük előtt alaposan elmossuk, majd 100 fokos sütőbe toljuk 15 percre, így biztosítva a steril állapotot. A savanyúságot üvegekbe töltjük. Az üvegek száját celofánnal kötjük meg, majd rácsavarjuk a tetőket.
  6. A savanyúságokat hűvös, száraz helyen tároljuk a fogyasztásig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 20 392
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
108 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: savanyúság
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Svéd uborka, uborkasaláta télire, uborkasaláta télre, uborkasaláta savanyúság, uborkasaláta eltevése

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

emesek994
emesek994 Mon, 2019-08-19 17:48

Kipróbáltam, nagyon finom roppanós lett, remelem az is marad. Egy éjszakát hagytam állni, de már az előtt is elég vizet eresztett.

113
apró uborka 2000 g
vöröshagyma 250 g
mustármag 10 g
víz 300 ml
ecet 200 ml
cukor 1 bögre
50 g
nátrium-benzoát 0.5 kk
borkén 0.5 kávéskanál