Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd zabpelyhes kekszek

Svéd zabpelyhes kekszek
Svéd zabpelyhes kekszek
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom aprósütemény egy pohár kávé vagy tea mellé.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és sót, alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk.
  2. A tojást villával felverjük, majd a többi hozzávalóval a felolvasztott vajhoz keverjük. Kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
  3. A tésztából teáskanál segítségével 2 sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, egy kicsit elsimítjuk.
  4. Egymás után a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a tepsibe hagyjuk, míg teljesen kihűlnek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 164
elküldve: 4
receptkönyvben: 163
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 2

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: skandináv
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

svéd zabkeksz, fahéjas zabos tallér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
vaj 100 g
barna cukor 80 g
1 csipet
tojás 1 db
zabpehely 200 g
finomliszt 30 g
sütőpor 1 tk
fahéj 0.5 tk
vanília kivonat 1 teáskanál