Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Syrniki - orosz túrópalacsinta

Syrniki - orosz túrópalacsinta
Syrniki - orosz túrópalacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kellemes, szlávos konyhájáról ismert belvárosi kocsmában kóstoltam először a syrnikit, az orosz túrópalacsintát. Szerelem volt első ízlelésre, iszonyat adagot meg tudnék belőle enni. Nem volt más választás, el kellett készíteni, sokadszori könyörgésre elárulták a hozzávalókat, a receptet én kísérleteztem ki. Az íze hasonlít a mi túrógombócunkhoz, a különbség, hogy búzadara helyett liszt van benne, és nem főzik, hanem kis vajban, néhány helyen bő olajban kisütik. Mivel nem kedvelem a bő olajban való sütést, a vajat viszont imádom, ezt választottam. Tökéletes desszertnek vagy egy sűrűbb leves után második fogásnak. Ha kihagyjuk belőle a vaníliát, a citromot és a cukrot, helyette kicsit több liszttel és sóval, és borssal készítjük, akkor egy isteni sós túrós lepénykét kapunk, ami tejföllel és szalonnapörrcel, nyáron kovászos uborkával mennyei fogás!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen savanykás, pikáns lekvár, cukros-citromos vagy cukros-fahéjas tejföl. Egyszer ettem házi meggyszörppel, úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót szitán áttörjük.
  2. Hozzátesszük a tojás sárgáját, a kikapart vaníliamagot, a porcukrot és a lisztet.
  3. Alaposan összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét habosra keverjük, és ezzel lazítjuk a masszát. Állni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Teflonos palacsintasütőben megolvasztunk 2 ek vajat, és beleteszünk 2-2 kanálnyi kupacot a masszából.
  6. Kanállal ellapogatjuk, és kis lángon addig sütjük, amíg megszilárdul, és meg tudjuk fordítani.
  7. A másik oldalt is is pirosas-barnásra sütjük kis lángon, majd papírtörtlőre szedjük.
  8. A maradék masszát ugyanígy kisütjük, a vajat mindig pótolva alatta.
  9. Tálalhatjuk porcukros-citromos tejföllel vagy bármilyen pikáns lekvárral.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 43 847
elküldve: 66
receptkönyvben: 1 688
elkészítve: 102/140
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

orosz túrólepényke, szirnyiki, orosz túrópalacsinta

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Thu, 2017-10-26 17:16

egyszerű és nagyszerű! fahéjjal és cukros-citromleves tejföllel fenomenális!

Nananyó
Nananyó Mon, 2017-04-24 16:57

Amióta rátaláltam erre a receptre - ez nem most volt! - azóta szinte csak ez történik nálam a túróval. Gyors, egyszerű, finom. Annyit változtattam rajta, hogy csak egy evő- kanál cukrot teszek bele. Nekem úgy is elég édes, pláne hogy juharsziruppal eszem! Így teljesen internacionális lett, Magyarországon orosz túrópalacsinta, kanadai juharsziruppal. Köszi a receptet Dacota! Üdv, Nananyó

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-01-26 03:06

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2016-01-05 18:54

Nagyon finom volt, sajna már el is fogyott. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

tibihusi
tibihusi Thu, 2015-06-11 15:45

ez szenzációs lett pedig édesítővel csináltam nem porcukorral..:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-06-11 02:51

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Wed, 2015-06-10 14:40

A 3 éves kisfiam azt mondta: Anya, ez olyan finom! :-) Tényleg nagyon finom lett, kár, hogy eddig nem ismertem. Köszönöm a receptet!

Leti
Leti Tue, 2013-10-01 14:19

Nagy kedvenc lett. Anyukámnak is nagyon ízlett. Ha nyár van, próbáljátok ki friss eperrel (egy kicsit előtte szétfőzitek), úgy a legfinomabb ;)

plysysy
plysysy / plysysy Tue, 2013-09-03 15:57

Először kukában landolt, nem volt türelmem hozzá, valószínű.
Másodjára, áááááááá, nagyon kellett volna még. Isteni finom.
egyik legjobb dolog, ami a túróval történhet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-08-13 14:57

Igen, azért erről nem volt szó, hogy ennyire finom ez a recept...
Sajna nálam égtek, erre vigyázni kell, szerintem mehet a tésztába egy kis só,
és a tetejére joghurtot ajánlanék. Összességében mennyei...
És ez már a második recept, elsőnek a köleskását készítettem el, úgy látom,
rendszeresen "égek" sajna... :)

nessy86
nessy86 Fri, 2013-08-09 21:55

Kisfiam étrendjébe mostanában kezdtük bevezetni a túrót. Többet veszek, ami megmarad, abból mindig ezt az orosz túrópalacsintát készítem. :) Nagyon szeretjük, köszi a receptet!

kjudit71
kjudit71 Sun, 2013-04-07 17:45

Köszönöm a receptet.Nagyon finom, úgy látom ma nem csak én próbáltam ki ,ezt az időt a legtöbben sütögetéssel töltik.Ha bevizezitek picit a kanál hátulját nem ragad hozzá.Köszönettel Judit

szentyy01
szentyy01 Sun, 2013-04-07 16:48

Üdv neked!

Ez nagyon jol nez ki megfogom csinalni!

Köszi Üdv Laci

zsuzsi_78
zsuzsi_78 Sun, 2013-04-07 16:14

Tegnap megcsináltam rögtön dupla adaggal de valami nem stimmelt kemény tésztát kaptam sütésnél szétesett alig tudtam megfordítani. Nem hiányzik belőle valami? Amúgy ízre finom lett. Segítsetek. Köszi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2013-04-07 16:28

Szia Zsuzsi,
Nem tudom, mitől lehetett kemény, mert a tészta nagyon lágy amúgy. A szétesést úgy lehet meggátolni, hogy nagyon kis lángon sütöd, akkor átsül, nem megég, és óvatosan meg lehet forgatni.
Szép napot!
Üdv,
Nóra

Bamanna
Bamanna Sun, 2013-04-07 13:22

Mentettem, meg fogom csinálni :D
Egyébként ez hasonlít ízre a túrógombócra? :D

csnoncsi
csnoncsi Sat, 2013-04-06 18:42

Én már elkészítettem, nagyon finom volt. Köszönet a jó receptért. :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-05 01:13

Ennek minden variációja finom lehet; mentettem, köszi, üdv, Torma :) Ja, és guszta a fotó!

369
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
porcukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 0.5 db
finomliszt 50 g
vaj 4 ek