Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaba no Siojaki

Szaba no Siojaki
Szaba no Siojaki
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A japánok rengeteg féle halat esznek hatalmas mennyiségben, egészséges, házias halételeik mégis kevéssé ismertek. A "shioyaki" kifejezés sóval sütést jelent, és sokkal több fajta halat készítenek el ezzel a profán módszerrel, mint mondjuk a "teriyaki" szósszal.

Ez egy nagyon egyszerű recept, amihez kevés hozzávaló szükséges, de a hal frissességére és minőségére nagyon kell ügyelni. A recept más hallal, pl: lazaccal is működik!

A finomra reszelt jégcsapretek -azaz a daikon orosi- állandó kísérője a sóval sütött halaknak. Ez ízben is nagyon passzol a halakhoz, de meg is szelídíti a sokszor tolakvó mellékízt. A jégretek gombócokat evéskor a halra kell tenni, majd szójaszósszal leöntve együtt elfogyasztani.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Rizzsel és néhány zöldséges kísérővel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Filézzük ki a makrélát (a japán stílusú halfilézésről a blogomon olvashatsz).
  2. A makrélafiléken a bőrt finoman irdaljuk be, majd hintsük be mindkét oldalt sóval. 10 percet pihentessük.
  3. Egy tapadásmentes, olajozott serpenyőben közepes-nagy lángon a bőrös oldallal lefelé fektetve süssük 5-6 percig a halfilét.
  4. Ezután fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük további 4-5 percig.
  5. Adjunk mellé finomra reszelt jégcsapretket és szójaszószt, esetleg citromot az ízesítéshez.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 929
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
konyha: japán
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

japán sült makréla, serpenyőben sült makréla, sóval sült makréla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
makréla 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
jégcsapretek 15 dkg
szójaszósz 1 ek
citrom 0.5 db