Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabolcsi káposztás bableves

Szabolcsi káposztás bableves
Szabolcsi káposztás bableves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti ezt a levest, én is eszek, ha más nem a levéből, teljesőrlésű friss kenyérrel én is ehetek kicsit. Nagyon finom a leve a káposztától és a tejföltől.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Figyeld, hogy a káposzta ne főjjön szét, ha egy kicsit ropogósan marad nem baj, és mielőtt berántod nézd meg, nem sós e-, ha igen, egy kis vízzel higítsd!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Este a füstölt húst beáztatjuk, egyszer fel is főzzük, ha sós, és leöntjük a levét.
  2. Másnap odatesszük a húst főni, hagymát, fokhagymát és babérlevelet, paprikát, paradicsomot betesszük a vízbe.
  3. Amikor már puha kivesszük, a levébe a közben elkészített hozzávalókat tesszük.
  4. A savanyú káposztát kimossuk, ha savanyúnak érezzük.
  5. Ezek általában együtt megfőnek, addig kockára vágjuk a füstölt húst, amikor minden megfőtt a lében visszatesszük a húsdarabokat és gyenge, petrezselymes rántással berántjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 41 587
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás-füstölt húsos bableves, bableves savanyú káposztával és csülökkel, csülkös bableves savanyú káposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

irenemarton
Csiri. / irenemarton Wed, 2012-05-23 11:47

köszönöm szépen,
de én a fejtett babot nem áztatom, az
hamar fő nem úgy mint a száraz, de természetesen abból is lehet, és akkor áztatom én is este.

BubuBoci
BubuBoci Wed, 2012-05-23 09:46

Szia! Nagyon tetszik a recepted, csak a babot kihagytad belőle (a leírásnál, hogy este azt is be kell áztatni, külön a hústól, mikor kell az ételbe rakni). Nekem nem gáz én sokat főzök, csak aki gyakorlatlan, kezdő konyhatündér, annak nehézséget okozhat. Bocsi, csak gondoltam szólok. :)

Üdv, Niki

674
füstölt oldalas 0.5 kg
fejtett bab 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 0.5 kg
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
víz 1.5 l
tejföl 15 dkg