Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szafaládés pogácsa

Szafaládés pogácsa
Szafaládés pogácsa
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept. Mivel szeretjük a kelkáposztát, elég gyakran készítem. Másnap hidegen is finom egy szelet kenyérrel és savanyúsággal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát cikkekre vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Ügyeljünk, hogy ne főzzük túl! A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. A szafaládét lebőrözzük, és karikákra vágjuk.
  2. A kelkáposztát jól lecsurgatjuk, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Megdaráljuk külön-külön a karikára vágott szafaládéval együtt (én ezeket a műveleteket egy univerzális konyhai aprítóval végzem), és egy nagy tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tejfölt, a kicsavart zsemlét és egy egész tojást. Ha nagyon lágy lenne, tegyünk bele egy-két kanál zsemlemorzsát! Ezt a masszát legalább egy órát hagyjuk állni.
  4. Az idő leteltével pogácsákat formálunk amelyeket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatunk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
  5. Főtt burgonyával és friss uborkasalátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 037
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szafaládés-kelképosztás fasírt, húspogácsa szafaládéból, krinolinos fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

749
kelkáposzta 1 közepes db
krinolin 45 dkg
zsemle 1 db
tojás 3 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 4 késhegynyi
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl